Vali Yılmaz Açıklaması Kütahya'da İkili Eğitim-Öğretim Yapan Okulumuz Kalmayacak

2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Kütahya’da törenle başladı. İl genelinde 96 bin 836 öğrenci ders başı yaptı. Ertuğrul Gazi İmam Hatip Ortaokulu’nda düzenlenen törene Vali Şerif Yılmaz, Kütahya AK Parti Milletvekilleri Şükrü Nazlı ile İshak Gazel, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Vali Yardımcısı Yüksel Kara, İl Genel Meclis Başkanı Musa Yılmaz, STK temsilcileri, bazı daire müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Vali Yılmaz Açıklaması Kütahya'da İkili Eğitim-Öğretim Yapan Okulumuz Kalmayacak
Törende konuşan Vali Şerif Yılmaz, 2015-2016 eğitim öğretim yılının başarıyla tamamlanması temennisinde bulundu.

Vali Şerif Yılmaz, Dünya ölçeğindeki ülkelerle rekabet edebilmek ve Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyet seviyesine çıkmanın eğitimle mümkün olabileceğini söyledi.



Eğitim alanındaki faaliyetleri değerlendiren ve hedefleri paylaşan Vali Yılmaz, "Bu yıl 2’inci kanaat döneminde ikili eğitim yapan okulumuz kalmayacak hamdolsun. Şuan itibariyle 5 okulumuz kaldı. 2’inci dönem itibariyle devam eden inşaatlarımız bitince ikili eğitim yapan okulumuz kalmayacak. Bugün itibariyle 578 okulumuzda 5 bin 121 derslikte 96 bin 836 öğrencimiz ve 6 bin 161 idareci ve öğretmenimizde bu eğitim ordusuyla beraber bizim artık hiçbir mazeretimiz kalmıyor. Bundan sonraki tek sorumluluğumuz başarı, başarı, başarıdır.Bugün itibariyle Kütahya ilimizde derslik başına düşen öğrenci sayısı 18’dir. 70-80 öğrencinin bir sınıfta okuduğu yılları, birleştirilmiş sınıfları hepimiz biliyoruz. Şu andaki durum bizim eğitime verdiğimiz desteğin en büyük göstergesidir. Geçen yıl gerçekleştirdiğimiz, bu yıl açtığımız toplam 166 derslik için 35 milyon TL para harcadık. Bu gerek Merkezi Hükümet bütçesinin gerekse İl Özel İdaresi bütçesinin en fazla kaynak ayırdığı alan eğitimdir. Bizim düşüncemiz şudur: İnsana yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır. Bununla ilgili hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyoruz. Önceden her okulun farklı kitabı olurdu. Kitapçılarda okulların belirlediği kitaplar aranırdı. Hamdolsun bugün 1 milyon 309 bin 698 adet kitabı çocuklarımızın masasının üzerine koyduk. Bugün itibariyle öğrencisi belirli sayının altında olan yerleşim yerlerinde taşımalı eğitimle 7 bin 459 öğrencimiz taşımalı eğitimden yararlanacak. Liselerdeki öğrencilerimizi de taşıyoruz. Eylül ayı itibariyle de liseli öğrencilerimizin taşınması ile ilgili ihale sürecini başlattık. Bizim devlet olarak bütün çocuklarımızı taşıma taahhüdümüz var ve bunu yapacağız. Belki Türkiye’de başka bir yerde olmayan Pazarlar hariç bizim bütün ilçelerimizde olan SYDV aracılığıyla yaptırdığımız yurtlarımız var. Ben şehirde okumak istiyorum diyen tüm öğrencilerimize de bu imkanı sağladık. Kırsalda doğup, büyüyüp, okuyan birisi olarak öğrencilerimizin yurtlarda kalmasını tavsiye ediyorum. Özellikle lisede okuyan çocuklarımızın yurtlarda kalmasını istirham ediyorum. Çocuklarımız yurtlarda sağlıklı ortamlarda öğretmenlerimizin 24 saat gözetiminde daha iyi eğitim alacaktır. Bunun dışında evden çıkartamadığımız engelli öğrencilerimiz var. Sosyal devlet olmanın gereği bugün itibariyle hamdolsun 16 taşıma merkezine 409 öğrencimiz taşınarak eğitim öğretimlerine devam ediyor. Okula gelip gitme imkanı olmayan öğrencilerimize de öğretmenlerimiz evlerine giderek eğitim öğretimlerine devam ediyorlar. Eğitim öğretimin altyapı çalışmalarını eğitim öğretim sezonundan önce başlattık. Bu yıl öğrencilerimiz gelmeden onarımları bitirip okullarımızı eğitim öğretime hazır hale getirdik" dedi.

İlköğretim Haftası dolayısıyla şiirlerin okunduğu törende, eğitime yeni başlayan öğrencilere diğer öğrenciler tarafından gül verildi.

Öte yandan, Osmanlı Devleti geleneklerinden olan ve okula yeni başlayan çocuklar için hazırlanan "amin alayı" düzenlendi.

Amin alayı esnasında Vali Şerif Yılmaz öğrencilere hediyelerini takdim etti.

Vali Şerif Yılmaz daha sonra öğrencilerin kitaplarını dağıttı, öğrenci ve öğretmenlerle sohbet etti.(EFE)
Kaynak: İHA