İsveç'ten Suriyelilere Yardım

İsveç’in Başkenti Stockholm’da faaliyet gösteren Baby Nest Foundation, Suriyeli yetim çocuklara, bilgisayar, defter, okul çantası ile spor malzemeleri dağıttı.

İsveç'ten Suriyelilere Yardım
Suriyeli yetim çocukların eğitim gördüğü Yarının Meşaleleri Geçici Eğitim Merkezi’nde Baby Nest Foundation Suriye Koordinatörü Sofia Elzen tarafından 203 çocuğa defter, okul çantası, spor malzemeleri ile 10 adet bilgisayar dağıtıldı.

Baby Nest Foundation Suriye Koordinatörü Sofia Elzen, İsveç’ten topladıkları yardımlar ile Suriyeli yetim çocukların eğitim gördüğü Yarının Meşaleleri Geçici Eğitim Merkezi’ndeki çocuklara kırtasiye, bilgisayar ve spor malzemeleri dağıttıklarını ifade ederek, “Kuruluş olarak normalde savaştan kaçarak Kilis’e gelen fakir ailelerin her türlü ihtiyacını imkanlar ölçüsünde karşılıyoruz. Kira yardımında bulunduktan sonra evlerini düzüyoruz. Çocuk odasından kanepelerine, yatak odasından buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, televizyon, vantilatör başta olmak üzere bütün ihtiyaçlarını imkanlarımız ölçüsünde karşılıyoruz. Aileye ve çocuklara önem veriyoruz. Suriyeli yetim çocuklarında okul ihtiyaçlarını karşılamak için çalışıyoruz" diye konuştu.

Yarının Meşaleleri Geçici Eğitim Merkezi Müdürü Zorlu ise Suriyeli yetim çocuklara yardım eden herkese sonsuz teşekkür ettiklerini ifade ederek, “Annelerini babalarını kaybetmiş bu çocuklara eğitim vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Sivil toplum örgütlerinin desteği ile daha kaliteli eğitim vermek için canla başla çalışıyoruz. Baby Nest Foundation Suriye Koordinatörü Sofia Elzen’e huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum. Okulumuzda bilgisayar sınıfı oluşturduk. Spor malzemeleri dağıtıldı. Suriyeli çocukların yalnız olmadıklarını onların yanlarında olduğumuzu his ettiriyoruz. Okulumuzda eğitim kalitesi ön plandadır. Sivil toplum örgütlerinin katkıları da bizler için önemlidir. Yardımların devam etmesini istiyoruz. Bize destek veren herkese şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Kaynak: İHA