Danimarka'dan Yemen'e Yardım

Danimarka Dışişleri Bakanı Jensen, hükümet olarak Yemen'e 20 milyon kronluk ek insani yardımda bulunacaklarını kaydetti

Danimarka Dışişleri Bakanı Kristian Jensen, Yemen'e 20 milyon kronluk insani yardımda bulunacaklarını açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde yer alan habere göre, BM Genel Kurulu toplantısı nedeniyle New York'ta bulunan Jensen, burada BM İnsani Yardımlar Şefi Stephen O'Brien ile bir araya geldi. Yemen'e insani yardım konusunun ele alındığı toplantı sonrasında konuşan Jensen, hükümet olarak Yemen'e 20 milyon kronluk (9 milyon TL) ek yardımda bulunacaklarını belirtti.

Danimarka dışında Birleşik Krallık, Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Hollanda ve Norveç'in de Yemen'e insani yardımda bulunacağını ifade eden Jensen, ''Yemen açlığın eşiğinde. BM'e göre Suriye'den sonra en büyük insani felaketin yaşandığı yer. 21 milyon insanın acil yardıma ihtiyacı var. Ülkede yaşayanların durumu çok kötü ve bu zaten fakirlik, radikalleşme ve aşırılılık ile baş edemeyen bütün bölgeyi tehdit edebilir'' dedi.

Danimarka'nın yapacağı 20 milyon kronluk yardımın yarısının BM gıda programı çerçevesinde kullanılacağı, diğer yarısının ise Yemen'deki insani yardım fonları tarafından temiz su, gıda ve sağlık konularında değerlendirileceği ifade edildi.

Bu son rakamla birlikte Danimarka'nın 2015 yılı içerisinde Yemen'e yaptığı yardım miktarın 63.3 milyon kronu (29 milyon TL) bulacağı belirtildi.

Yemen'de Husiler ve hükümet güçleri arasında yaşanan çatışmalardan ülkenin yüzde 80'ini oluşturan 21 milyon insanın büyük oranda etkilendiği ve yardıma ihtiyaç duyduğu belirtiliyor.
Kaynak: AA