ABD Kongresinde Türkiye'ye tebrik

ABD Temsilciler Meclisi'nde geçen Cuma bir konuşma yapan Demokrat Milletvekili Alcee Hastings, Türkiye'nin DAEŞ'e karşı mücadelesini Kongre üyelerine anlattı.

ABD Kongresinde Türkiye'ye tebrik
Türkiye'nin Suruç'ta 32 vatandaşını kaybettiğini ve birkaç gün sonra da DAEŞ'in bir Türk askerini öldürdüğünü hatırlatan Kongre üyesi, "PKK'nın tüm bu olanları sivillere ve Türk yetkililere saldırmak için bir fırsat olarak kullanması umutsuzluk verici" dedi.

Türkiye'nin bu tehditlere cevap olarak DAEŞ karşıtı koalisyonun daha da aktif bir üyesi haline geldiğini belirten Demokrat Milletvekili, Türkiye'nin İncirlik Üssü'nü koalisyonun insanlı ve insansız uçaklarına açtığını ve koalisyonun parçası olarak kendi uçakları ile Suriye'de DAEŞ'i vurduğunu söyledi.

"TÜRKİYE'NİN ADIMLARI MÜCADELEYİ GÜÇLENDİRDİ"

Florida milletvekili Hastings, bu işbirliğinin iki ülkenin DAEŞ ile olan mücadelesini daha etkili aldığını söyledi ve ekledi: "Bu terör organizasyonuna karşı Türkiye'nin daha da artan bağlılığını tebrik ediyorum. Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi eski Başkan'ı olarak Türk'ler ile çok yakından çalıştım. DAEŞ'e karşı Türkiye'nin attığı adımlar uluslararası çabaları güçlendirdi"

Hastings, diğer kongre üyelerini de Türkiye'nin DAEŞ'e karşı attığı muazzam adımları da tanımaya çağırdı.