Terminalde Son Gün Yoğunluğu

Bayram tatilinin bitişi ile okulların açılması bir araya gelince otobüs firmalarında doluluk bereketi yaşanıyor.

Terminalde Son Gün Yoğunluğu
9 Günlük Kurban Bayramı tatili bu gün sona erdi. Yarın başlayacak resmi iş günü ve açılacak okullar içinde dönüşler başladı.

Düzce Şehirlerarası otobüs terminali de tarihinin en yoğun günlerini yaşıyor. Düzce’ye memleketlerinden yada tatillerinden dönmeye çalışanlar ile dolup taşan Düzce Şehirlerarası Otobüs terminaline girmeye çalışan otobüsler terminal otobüs giriş kapısı önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Bunun yanı sıra insanlarda otobüslerine binmeye çalışınca terminal ana baba gününü aratmadı.

Otobüs firması sahipleri ise müşterilerinin taleplerine cevap vermeye çalışmak için ek seferler koyduklarını dile getirdiler.

Her 10 dakikaya bir sefer koyduklarını dile getiren Düzce Güven Firması Yönetim Kurulu üyesi Savaş Karadağ ; “Bayram başlarken zaten yoğunluk olacağı belli ettiriyordu. Ona göre tedbirimizi de aldık. Şu anda bayram yoğunluğu aşırı derecede fazla. Şu anda hani ek seferler açtık. Çok aşırı derecede yoğunluk var. Yolcuları mağdur etmemek için elimizden geldiğince ek sefer koyduk. Her 10 dakikada bir İstanbul’a seferlerimiz var. İstanbul aşırı derecede yoğunlukta. Yolcularımızın en çok rağavet gösterdiği yer İstanbul. Dönüşte de gidişte de çok yoğun. İstanbul’a ek seferlerimiz mevcut. Yollar kapalı çok aşırı derecede trafik var. O yüzden tabikide araçlar bir şekilde seferlerde etkilenmeye neden oluyor. Geç kalıyorlar. Rötar yapıyorlar. Ama dediğimiz gibi mağdur etmemeye çalışıyoruz. Ek seferlerimiz var. 40’ın üzerinde ek seferimiz var. Ayrıca pazartesi günü okulların da açılması ile birlikte aşırı derecede yoğunluk var. Oda bayramı sıkıştırıyor aslında. Gidiş dönüş çok kalabalık. Elimizden geldiğince mücadele ediyoruz” diye konuştu.

Otobüs şoförü Selami Aktaş ise trafiğin içinden çıkılmaz bir hal aldığını dile getirerek İstanbul Düzce arası yolculuğun 7 saatte yapılabildiğini ifade etti.

Selami Aktaş; “Yolculuk İstanbul’a. İstanbul tarafında yoğun trafik var. Hendekten çıkınca her yerde trafik var. İstanbul’a kadar. Bizi de etkiliyor. Yolcuların huzursuzluğu araç sürüşümüz her türlü etkiliyor. Ben akşam İstanbul’a 7 saatte gittim. Memnun etmeye çalışıyoruz” dedi.

Kaynak: İHA