Eğitim Öğretim Yılının Başlaması

Eskişehir Valisi Tuna: "Ülkemizin ihtiyacı olan eğitilmiş insan gücü, ilim, irfan yuvası olan okullarımızda yetiştirilmektedir"

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, ülkenin ihtiyacı olan eğitilmiş insan gücünün, ilim, irfan yuvası olan okullarda yetiştirildiğini bildirdi.

Vali Tuna,  2015-2016 eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin her yanında olduğu gibi Eskişehir'de de büyük bir sevinç ve mutluluk içinde 2015-2016 eğitim öğretim yılına başlamanın coşkusu ve heyecanı içerisinde olduklarını belirterek, eğitimin, üzerinde titizlikle durulması ve her şeyden fazla sahiplenilmesi gereken, kararlılık ve süreklilik isteyen bir süreç olduğunu kaydetti.

Ülkenin geleceği olan çocukların okullarına, arkadaşlarına ve öğretmenlerine kavuşmanın sevincini yaşarken, anne ve babaları da  yavrularını sevgiyle, ümitle  okula hazırlanmanın güzelliğini ve tatlı telaşını paylaştığını ifade eden Tuna, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Ülkemizin ihtiyacı olan eğitilmiş insan gücü, ilim, irfan yuvası olan okullarımızda yetiştirilmektedir. Değerli eğitimcilerimizin, üstün görev anlayışı ve sorumluluk şuuruyla, bu kutsal görevlerini her zaman olduğu gibi bu yıl da severek yerine getireceklerine içtenlikle inanıyorum. Eğitimde alınan mesafe, gelişme ve ilerleme; uluslararası rekabetin en önemli göstergesidir. Yüksek insani değerler üzerine inşa edilmiş değerlerimizin yarınlara aktarılmasında eğitim, en temel sorumluluklarımız arasındadır. Eğitimle sadece mesleki ya da akademik anlamda başarılı bireyler değil, aynı zamanda değerleriyle kuşanmış bir ruh güzelliğine sahip nesiller yetiştirmeyi hedefliyoruz. Birbirine huzur ve güven veren, yüreğinde tüm insanlığa karşı bir hoşgörü ve merhamet besleyen nesiller yetiştirmek, aynı zamanda dünya barışına da en büyük katkı olacaktır. Bu hususta, değerler eğitimi ile ilgili bizlere içerik ve yöntem sunan gönül mimarlarına sahip bir milletiz."

Vali Tuna, dünyaya sevgi ile bakan, gönül bahçesi sevgi kokan, sağduyusu ile ön yargıları yıkan gönül mimarlarımızın gözleriyle dünyaya bakan nesillerin, aydınlık yarınların güvencesi olduğunu belirterek:

"Türk dünyasının kalbi olan güzel şehrimizde; yetmiş iki millete bir gözle bakan Yunus Emre'nin gözleriyle, iyiliği emretmek kötülükten sakındırmak için mizahi yolla hikmetli dersler veren Nasreddin Hoca’nın gözleriyle, Türk kültürünün temelini oluşturan yüksek ahlakının, manevi mirasının Anadolu'da kök salması için ömrünü adamış Seyyid Battal Gazi'nin gözleriyle, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" diyen Şeyh Edebali'nin gözleriyle, gönüller Fatih'i Sultan Mehmed'e kadılık yapmış Hızır Bey'in, huzurun mimarlarından Aziz Mahmud Hüdayi ve Şuca'eddin Veli'nin gözleriyle dünyaya bakan ve bu gönül mirasına sahip çıkan evlatlarımız geçmişten güç alarak geleceği inşa etmeye devam edecektir. Azim ve kararlılıkla bu yöndeki çalışmalarımızı yüksek hassasiyet göstererek sürdürmekteyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, geleceğimizin teminatı tüm öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve velilerimizin 2015–2016 eğitim öğretim yılını içtenlikle kutluyor, sağlıklı ve başarılı bir eğitim öğretim yılı dileklerimle sevgilerimi sunuyorum."
Kaynak: AA