TDV'den Senegal'de Kurban Yardımı

Türkiye Diyanet Vakfınca, vekalet sahipleri adına Senegal'de 4 bin 200 kurban hissesinin kesim ve dağıtımı gerçekleştirildi

Türkiye Diyanet Vakfınca (TDV), vekalet sahipleri adına Senegal'de 4 bin 200 kurban hissesinin kesim ve dağıtımı yapıldı.

TDV, hayırseverlerin bağışladığı kurbanlıkları, Forum Islamique pour le Develeopment el L'Education işbirliğiyle başkent Dakar'da düzenlenen organizasyonla kestirerek ülkenin dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

Vekaletle kurban kesim organizasyonuna Türkiye'nin Dakar Büyükelçisi Nilgün Erdem Arı, TDV çalışanları ve gönüllüleri, Forum Islamique pour le Develeopment el L'Education temsilcileri ile Senegalli siyasiler katıldı.

Arı, burada yaptığı konuşmada, Türkiye ile Senegal arasındaki kültürel, ekonomik ve siyasi işbirliklerine dikkati çekti.

Türk halkına ve TDV çalışanları ile gönüllülere teşekkür eden Arı, Kurban Bayramı'nı birlikte kutlamaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirtti.

Ayrıca Aziz Mahmud Hüdai Vakfı, Hasene, Şefkat Yolu Derneği ve diğer yardım kuruluşları da bu yıl Senegal'de binlerce kurban hissesini Afrika'daki ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.
Kaynak: AA