Bakan Gürcan, Burdur'da

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Prof. Dr. Ayşen Gürcan, Kurban Bayramı programını Burdur’a ayırdı.

Bakan Gürcan, Burdur'da
Bucak Recai Tosyalı Kültür Merkezi’nde Bucaklılarla bir araya gelen Bakan Gürcan’ı Burdur Vali yardımcısı Hayri Sandıkçı, AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek ve Burdur protokolü karşıladı. Kültür Merkezi’nde vatandaşlarla bayramlaşan Bakan Gürcan’a AK Parti Kadın Kolları teşkilatı tarafından da çeşitli hediyeler takdim edildi.

TÜRBAN DEĞİL, BAŞÖRTÜSÜ DÜZELTMESİ

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra programda AK Parti Bucak İlçe Başkanı Emrullah Ünal, Bucak Belediye Başkanı Süleyman Mutlu, AK Parti 1. Sıra Burdur Milletvekili Adayı Bayram Özçelik birer konuşma yaparak, Bakan Gürcan’a Burdur ziyareti sebebiyle teşekkürlerini sundu.

Programda konuşan AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek, Bakan Gürcan’ın Türkiye’nin ilk türbanlı bakanı değil, ilk başörtülü bakanı olduğunu söyleyerek ifadeyi düzeltti. Burdur Milletvekili Reşat Petek, “Nenelerimizin, hanım kardeşlerimizin, başörtüsünü türban diye algılatan çok çetin bir süreçten geçtik. Türban değil, bizim bakanımız, Anadolu’nun İstiklal Savaşı’nda, istiklal ve istikbal için mermiye kendi yaşmağını örterek, bu savaşlara katkıda bulunmuş, analarımızın, ninelerimizin başörtüsüyle görevini ifa eden bir bakanımızdır. Bunu ben tavzih ediyorum” dedi.

BAKAN GÜRCAN’DAN BAYRAM TEBRİĞİ

Burdur’a Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun selamlarını getirdiğini söyleyen Bakan Ayşen Gürcan, “Mübarek Kurban bayramı’nda Burdur’da olmaktan ve sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduğumu belirtiyor, hürmet ve muhabbetlerimi sunuyorum. Burada bulunan ve bulunmayan bütün kardeşlerimin Kurban bayramlarını en içten dileklerimle kutluyorum. Kutladığımız mübarek Kurban Bayramı’nın bütün İslam Aleminin birlik ve beraberliğine, kardeşlik ruhunun yeniden kuşanmasına vesile olmasını diliyorum. Kurban aramızdaki kardeşlik bağlarını güçlendirsin, başta Türkiye olmak üzere bütün İslam dünyasının gerçek bayramlara erişebilmesi için huzura, barış, birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var” diye konuştu.

Türkiye’de siyasi ve ekonomik istikrarın devam etmesini temenni eden Bakan Gürcan, “Hepimizin ortak hedefi bu ülkenin kalkınmışlığı, birliği ve bütünlüğüdür. Temennin Türkiye’nin başta siyasi iktidarını ve buna bağlı olarak ekonomik istikrarını sürdürmeye devam etmesi, Burdur’un da Bucak’ın da bundan arzu edilen payı almasıdır. Gayretimizin bu yönde olduğunu bilmenizi isterim” dedi.

“GECE GÜNDÜZ, CİDDİYETLE ÇALIŞACAĞIZ”

İnsan ve aile odaklı çalışmalarına gece gündüz, ciddiyetle devam edeceklerini dile getiren Bakan Gürcan, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, engelli, ve yaşlılardan çocuklara, kadınlardan yoksullara varıncaya kadar bütün dezavantajlı gruplara hizmet etmeyi misyon edinmiştir. Gecemizi, gündüzümüze katarak çalışıyorsak, milletimize olan muhabbetimizdendir. Geçtiğimiz hafta yine Burdur ziyaretimde ‘Biz hayır ve dua bakanlığı olarak hatırlanmak isteriz’ diye ama bunun için işimizi iyi yapmalıyız, yapacağız ve yağmaya da devam edeceğiz. Herkes bütün toplum kendi işini iyi yapmalıdır, ciddiyetle yapmalıdır. Burası ince bir noktadır. Vatandaş işini savsakladığı vakit, bu durum devlete yansır. Devlet işini yapmadığı vakit, bunun sıkıntısını da yine vatandaş bulur, demek ki yol belli, devlette millette işine sahip çıkmalıdır. Yolumuz uzun, işimiz fazla, umudumuz artıran şey, gayretimiz ve samimiyetimizdir. Biz her iş ve eylemimizde insana dokunan bir bakanlığız. İnsana dokunmak bizim için slogan değil hayatın ta kendisidir. İnsan odaklı ve aile odaklı hizmetler üretmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Bakan Gürcan, programı kapsamında Umut Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret ederek, koruma altındaki 12 çocuğa kulaklık hediye etti. Umut Evi ziyareti basına kapalı olarak gerçekleşti. Gürcan, Bucak Oğuzhan kent Ormanı’nda Kadın Kolları teşkilatı ile bir araya geldi. Kadın Kolları teşkilatı ile yemek yiyen Bakan Gürcan, kadınlarla sohbet ederek, keyifli vakit geçirdi.
Kaynak: İHA