Avrupa Diller Günü

Avrupa Diller Günü, Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de kutlandı

26 Eylül Avrupa Diller Günü, Budapeşte'deki İtalyan Kültür Merkezi'nde düzenlenen festivalle kutlandı.

Kültürler arası iletişimi kuvvetlendirmeyi, dil öğrenimini yaygınlaştırmayı amaçlayan 26 Eylül Avrupa Diller Günü Macaristan'ın başkenti Budapeşte'deki İtalyan Kültür Merkezi'nde düzenlendi. Festivalde Türkiye'yi Yunus Emre Enstitüsü Budapeşte Türk Kültür Merkezi temsil etti.

Yunus Emre Enstitüsü Budapeşte Türk Kültür Merkezi Eğitim Koordinatörü Serdar Başutku, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Macarların Türkçe'ye yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, ''Budapeşte'de faaliyet gösteren diğer kültür merkezlerinin de katıldığı Avrupa Diller Günü'nde, Türkçemizi Yunus Emre Budapeşte Türk Kültür Merkezi olarak tanıtmaya çalışıyoruz. Türkçe ve Macarca'daki çok sayıdaki ortak kelimeyi duyan Macarların dilimize olan ilgileri artıyor'' dedi.

Enstitüler, stantlarında düzenledikleri oyunlar, testler, interaktif dersler ve ücretsiz dil sınavı gibi etkinliklerle dillerini tanıtmaya ve sevdirmeye çalıştılar.

Avrupa Konseyi’nin girişimiyle, kültürler arası iletişimin kuvvetlenmesi ve dil çeşitliliğinin desteklenmesi amacıyla 2001 yılından itibaren her 26 Eylül günü Avrupa Diller Günü olarak kutlanıyor.
Kaynak: AA