Yeryüzü Doktorları Afrika'da

Yeryüzü Doktorları'na bağlı gönüllü hekimler, Kurban Bayramı faaliyetleri için Afrika'da belirlenen bölgelere ulaştı

Yeryüzü Doktorları'na bağlı gönüllü hekimler, kurban ve sağlık çalışmaları için Afrika'da belirdikleri bölgelere gitti.

Yeryüzü Doktorları'ndan yapılan açıklamaya göre, 2015 Kurban Organizasyonu kapsamında Afrika'nın en yoksul bölgelerine ulaşıldı.

Gönüllü doktorlar, muhtaç bölgelere ulaşır ulaşmaz yüzlerce muayene gerçekleştirirken, Çad, Nijer, Gana, Kenya, Demokratik Kongo Cumhuriyeti gibi Afrika'nın en yoksul bölgelerinde organizasyon planlamaları yapıldı.

"Paylaşmak İyileştirir" sloganıyla Afrika'daki çalışmalarına başlayan gönüllü doktorlar,  yardımseverlerin bağışladığı kurbanları kesecek ve yüz binlerce insana dağıtacak.

- Kurban ve sağlık çalışmaları bir arada

Gönüllü sağlık ekipleri, çalışma yapacakları bölgelere ulaşarak muayenelerine başladı. Nijer'in başkenti Niamey'in 776 kilometre doğusunda bulunan Maradi bölgesindeki Tesseaua ve köylerine ulaşan ekipler iç hastalıkları servisinde 103 ve çocuk sağlığı ve hastalıkları alanında 78 hasta muayene etti.

Muayenelerde hastalarda en fazla malaria, diarre, dermatit, gastrit, konjoktivit, hipertansiyon ve anemi gibi hastalıklar tespit edildi.

Çalışmalar bayram boyunca devam ederken, aile hekimliği ve çocuk hastalıkları ve iç hastalıkları alanında ücretsiz birinci basamak sağlık hizmeti sunulmaya devam edilecek.

Kongo'daki ekipler de hastalara daha kaliteli ve düzenli hizmet verebilmek adına bölgedeki hastane eczanesinde düzenlemeler yaptı. Soğuk zincir dolabı oluşturan doktorlar, stok ve miad kontrolü gerçekleştirdi.

Diş hekimliği kliniğinde ise hem sterilizasyon çalışmaları hem de hastaların ağız taramaları gerçekleştiriliyor.

Kenya'da 4 ayrı bölgede kurban kesecek olan Yeryüzü ekibi, Gambiya, Gana, Çad, Uganda ve Bosna'daki sağlık çalışmalarını ve kurban planlamalarını hızla sürdürüyor.
Kaynak: AA