Terör Olayları Esnafı Vurdu
Son zamanlarda yaşanan terör olayları, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde bölge esnafını vurdu.

Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı İrfan Sarı, Yüksekova’daki havalimanı ve Esendere sınır kapısının ekonomi açısından çok önemli olduğunu bu iki yerin şuan kapalı olması nedeniyle Yüksekova ekonomisinin kötü etkilendiğini belirtti.
Kurban bayramında iş yerlerinde kâr beklemediklerini aktaran Sarı, “Sadece iş yerlerimizin kapanmaması ve günlük hayatımızı idame etmeye çalışıyoruz. Bu çatışmalı süreç umarım kısa sürede biter yine bir çözüm sağlanır” şeklinde konuştu.
‘SATIŞLAR KÖTÜNÜN DE ALTINDA’
Esnaf olarak eski bayramları çok aradığını söyleyen giyim mağazası sahibi Nedim Evci, bunun sebebinin Yüksekova’daki huzursuzluk olduğunu belirtti.
Bu sürecin işlerine çok yansıdığını dile getiren Evci, satışların kötünün altında olduğunu aktardı.
‘ESNAF KAN AĞLIYOR’
Satışların geçen seneye oranla çok düştüğünü söyleyen esnaf Murat Kurt ise, çarşıda olan vatandaşların kuru kalabalıktan ibaret olduğunu belirterek, “Esnaf kan ağlıyor bunu görüyoruz. Bu işin içindeyiz. Aldığımız eşyaların yarısından fazlasını geri götürüyoruz” diye konuştu.
