Anne Adaylarına Bayram Uyarısı
Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Hakan Çoksüer, Kurban Bayramı’nda hamilelerin pişmemiş et ve fazla sakatat tüketiminden uzak durmaları gerektiğini belirterek, bunun sağlık açısından riskleri en aza indireceğini söyledi.

“HAMİLELER CİĞER YEMELİ”
Hamilelerin bayramda mutlaka ciğer yemesi gerektiğine dikkat çeken Doç. Dr. Çoksüer, ciğerin aynı zamanda karaciğer, içerisinde yüksek miktarda A vitamini içeren bir sakatat olmasına dikkat çekerek, şunları kaydetti:
“İçindeki yüksek A vitamini ve beta karoten maddesi zararlı bir şekilde birleştiğinden bebeğe zarar verebiliyor. Erken doğumlara neden oluyor. Gebelik döneminde bu çok sağlıklı olmayacaktır. Bu sebeple hamilelere asla önerilmez. Kurban Bayramı’nda etin yanı sıra şeker, çikolata tüketimi de artıyor. Gebelerin tatlı tüketiminde aşırıya kaçması, fazla kilo alımı ve beraberinde gebelik şekerine yol açabilir. Bu da anne ile bebekte sağlık sorunları oluşumuna neden olur. Bu nedenle anne adaylarının mümkün olduğu kadar bayramlarda ikram edilen şeker, lokum, çikolata türü yiyeceklerden kaçınmalıdır.”
