Kağıthaneli Çocuklardan, Renkleri Ayırt Eden Robot

Kağıthane Belediyesi tarafından faaliyete geçirilen Yaşam Beceri Atölyeleri’nde teknoloji alanında eğitim alan çocuklar yaptıkları projelerle First Lego Ligi (FLL) yarışmasına katılıyor. Çocukların kendi icatları olan robotlar arasında renkleri ayırt eden robot ise dikkat çekiyor.

Kağıthaneli Çocuklardan, Renkleri Ayırt Eden Robot
Kağıthane Belediyesi tarafından çocuklara ve gençlere sanat, sağlık, el becerileri ve teknoloji gibi alanlarda hizmet verme amacı ile hizmete açılan, Yaşam Beceri Atölyeleri’nde teknoloji sınıfında eğitim alan çocuklar First Lego Ligi (FLL) yarışmasına hazırlanıyor. 2016 yılında yapılacak olan yarışma için robot tasarlayan çocuklar projelerini güveniyor. Yarışma için birden çok proje hazırlayan ve gol atan, kapı açan, renkleri ayırt eden robot tasarımları ile yarışmaya katılacaklar.

“BU ATÖLYE’DEN DÜNYA ŞAMPİYONLARI MUTLAKA ÇIKACAK”

Çocukları Yaşam Beceri Atölyeleri’nde çalışmaları esnasında ziyaret eden Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, “ Çocuklarımız yoğun gayretle çalışarak güzel işler ortaya çıkarmış. Burası bizim Yaşam Beceri Atölyelerimiz. 9 tane sınıfımız var. Çocuklarımız bu atölyemizde farklı farklı alanlarda eğitim alarak kendilerini geliştiriyorlar. Yaz dönemini en iyi şekilde değerlendirdiler. Şuan robot atölyesindeyiz. 10-16 yaş grubu arasındaki çocuklarımız robot üretme konusunda önemli bir mesafe kat ettiler. Birçokta çalışma tamamladırlar. İnşallah çocuklarımız hocalarımız eşliğinde olimpiyatlara katılacaklar. 9 ayrı sınıfta çocuklarımızın kabiliyetlerini tespit etmeye ve kabiliyetlerini geliştirmeye yönelik çalışmalar içerisindeyiz. Çok faydalı olduğunu görüyoruz. İnşallah dünya şampiyonları mutlaka çıkacak. Biz çocuklarımıza güveniyoruz. İddialıyız inşallah başarılı olacağız” dedi.

“ROBOTLARI NASIL ÇALIŞMA SİSTEMİNE GÖRE PROGRAMLIYORUZ”

Yarışma için büyük gayretle çalıştığını belirten Berkin Sevil, “biz burada robotlar tasarlıyoruz. Tasarladığımız robotların nasıl çalışmasını istiyorsak ona göre programlıyoruz. Programladığımız robotları beynimize aktarıyoruz. Mesela burada bir fil robotumuz var. Filimizi yürütmek istiyoruz. Ona göre tasarlıyoruz. Sonra onu nasıl yürütmek istiyorsak ona göre ayarlıyoruz. Renk ayrıştırıcı robotumuz var. Renk sensörleri ile renkleri ayrıştırıyoruz. Renk ayrıştırıcı robotlarımız ile renkli logoları tek tek ayırt edebiliyoruz. First Lego Lig (FLL) 2016 yarışmasına katıldık. Yarışma temamız var bizim. Orada kendi tasarladığımız robotumuza gol attıracağız, kapı açtıracağız, bir maddeyi bir yerden başka bir yere taşıttıracağız” şeklimde konuştu.

Proje sürecinde farklı farklı tasarımlar üzerine çalıştıklarını belirten Lütfü Keleş, “Kağıthane Belediyesinin bu tarzda bir hizmet verdiğini duymuştum. Evim yakındı ve bende buraya geleyim dedim. Daha önce hiç bu tarz bir çalışma yapmamıştım. İlk başlarda heyecanlıydım buraya geleceğim için. Geldim zaman hocamız bize çok yardım etti. Burada robotlar yaptık. Bizim buradaki hedefimiz First Lego Lig (FLL) ye katılmak ve başarılı olmak” diye konuştu.

Kaynak: İHA