Midilli Adası’na yoğun talep
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinden, Yunanistan’ın Midilli Adası’na Kurban Bayramı öncesi yoğun bir talebin olduğu bildirildi. İstanbul ve İzmir’den yola çıkanlar bayramı Midilli Adası’nda geçirmek için rezervasyon yaptırdı. Yoğun talep nedeniyle Ayvalık-Midilli arasına ek feribot seferleri konuldu.

REKOR KIRILMASI BEKLENİYOR
Her iki firmanın yetkililerinden alınan bilgiye göre, bayram süresince Midilli-Ayvalık arasında her gün Sabah, öğle ve akşam olmak üzere üçer sefer yapılacağı ve bu seferlerin daha şimdiden tamamen dolu olduğu belirtildi. Turyol firmasının 300 kişilik feribotu ile Jale Turizm'in, 650 ve 300 kişilik iki feribotuyla gerçekleştirdiği belirtilen seferlerde bayram süresince toplam 10 bini aşkın kişinin Midilli'ye götürülmesi planlanıyor. Midilli'ye sefer yapan 'Jale Tur' firmasının sahibi Eşref Jale, 'Adaya gidiş ve dönüş ücreti, tek kişi 30 Euro. Turlara yoğun ilgi var. Geçen yıl, bayramda 6 bin kişiyi Midilli'ye taşımıştık. Bu yıl Kurban bayramı tatili dokuz gün olunca, beklentimiz bu rakamın 10 bini aşması' dedi. Ulaşım kolaylığı ile adanın doğal güzelliklerinin bozulmamasının ilgiyi arttırdığına dikkati çeken Jale, 'İnsanlar dinleniyor, eğleniyor. Firmamızın turu sayesinde görülmeye değer yerler geziliyor. Adanın gizemli bölgeleri tanıtılıyor. Bu arada fiyatlar da çok yüksek değil. Gruplarda daha da ucuz oluyor' diye konuştu. Ada'ya ayak basan tatilcilerin çoğunun denizi ve kumsalıyla ünlü Molivos'u tercih ettiğini belirtti.
OTELLERDEKİ DOLULUK DA FAZLA
Ayvalık Turizm Tanıtma Derneği Başkanı Ümit Özgültekin, tatilin cuma gününden başlaması ve sürenin uzun olmasının Kurban Bayramı dönemine ilişkin, Ayvalık ve çevresinde otel taleplerinin artmasını sağladığını söyledi. Özgültekin, 'Beklediğimiz gibi yerli tatilcilerden önemli bir talep gözlemliyoruz. Otellerde doluluk oranlarının Kurban bayramı tatili vesilesiyle oldukça memnuniyet verici olduğunu söyleyebiliriz. Otellerdeki doluluk oranı şimdiden yüzde 80'i aştı' dedi.
