Kaynar'dan Esnafa 'İnovasyon' Uyarısı

Ordu’nun Fatsa ilçesinde Özel Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Yusuf Kaynar, esnafa inovasyon(yenileşim) uyarısı yaparak, “Artık sanayideki esnaflarımız kendini geliştirmeli ve iş yerlerinde yenilikler yaparak gelişen teknolojiye ayak uydurmalı” dedi.

Kaynar'dan Esnafa 'İnovasyon' Uyarısı
Esnafların son model arabaları tamir ederken zorlanmaya başladıklarını belirten Kaynar, "Çünkü gelişen teknoloji ile yeni arabalarla eski arabalar arasında büyük farklar bulunmaktadır. Esnaflarımızın her alanda kendilerini yenilemeleri gerekiyor. Bakıldığı zaman genelde burada tamir gören araçlar eski model araçlardır. Yeni araçların çoğunluğu Samsun ve Ordu sanayi sitelerinde tamir görüyor. Esnafımız taşın altına elini sokarak yeni teknolojiye göre ustalarımız bilgilenmeli ve araçların burada tamir edilmesi sağlanmalı. Genel olarak sanayimizdeki ustalarımızın işleri iyi. Bunun nedeni buraya gelen müşterilerimize özel ilgi gösterip işlerini en iyi şekilde yapmamızdan kaynaklanıyor. Artık yeni nesil ustaların gerekli eğitimleri alarak burada herhangi bir sorunla karşılaştıklarında çözüm bulabilecek şekilde yetişmeleri gerekiyor. Araba sektörü genel olarak her zaman gelişen bir sektördür. Bu sektörde her zaman yenilikçi olmak gerekir. Artık her evde en az iki araç var. Böyle giderse mevcut sanayiler bile yeterli gelmeyecek” dedi.

Mevcut sanayiye daha da büyütmek istediklerini belirten Yusuf Kaynar, “Bununla ilgili girişimlerde bulunduk. Sanayimizin bulunduğu alan gelişmeye müsait. Burada hazineye ait bir alan var. Eğer gerekli anlaşmalar sağlanırsa orada yapılacak siteler ile sanayimizi daha büyütüp geliştirebiliriz” diye konuştu.

Kaynak: İHA