GTO Başkanı Bartık Açıklaması

"İran pazarı Türkiye için büyük fırsatlar sunuyor. Bizim bu fırsatları iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Çünkü İran hem komşumuz hem din birlikteliğimiz olan bir ülke"

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı (GTO) Eyüp Bartık, İran pazarının Türkiye için büyük fırsatlar sunduğunu bildirdi.

Bartık, yazılı açıklamasında, İran'a yaptıkları ziyarette, Tahran Ticaret Müşaviri Himmet Geriş ile ikili ilişkilerin geliştirilmesi konusunda fikir alışverişinde bulunduklarını belirtti.

Gaziantep'in İran'a olan ihracatını geçen yıldan beri artırdığını vurgulayan Bartık, şunları kaydetti:

"2014 yılının 8 aylık diliminde 96 milyon 954 bin dolar olan dış satımın bu yılın aynı döneminde 155 milyon 459 bin dolara yükseldi. İran pazarı Türkiye için büyük fırsatlar sunuyor. Bizim bu fırsatları iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Çünkü İran hem komşumuz hem din birlikteliğimiz olan bir ülke. İran, Türk iş adamlarını bekliyor. Fizibilite çalışmalarıyla hangi alanlarda ihtiyaç olduğunu tespit edebiliriz. Bunun için her türlü desteği vermeye hazırız."

Bartık, yürürlüğe giren Türkiye-İran Tercihli Ticaret Anlaşması'nın çok önemli olduğunu bildirdi.

Gaziantep ve İran arasında 356 milyon dolarlık ticaret hacmi gündeme getirildiğini aktaran Bartık, "Bunun daha da artırılması gerektiğini düşünüyoruz. Odamız tarafından düzenlenecek heyet programı için Tahran, ticaret ve sanayi odası iş birliğine hazır olduğunu iletti. Aynı şekilde bizde Tahran Ticaret ve Sanayi Odasını Gaziantep'e davet ettik. Görüşmede Gaziantep'in sanayi ve ticaret altyapısı hakkında bilgi verdik" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA