Espark'tan TEGV'e Destek

Espark Alışveriş Merkezi, çocuklara bilim ve teknolojiye ilgi ve merak uyandırmak için tasarlanan ve uluslararası bir turnuva olan First Lego League’e (FLL) Eskişehir’den de katılım olması amacıyla Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’na (TEGV) sponsor oldu.

Espark'tan TEGV'e Destek
ECE Türkiye Proje Yönetimi A.Ş. tarafından yönetilen Espark Alışveriş Merkezi tarafından okula dönüş etkinliği kapsamında Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Eskişehir Aile Uzmanı Türkan Pazı, TEGV Eskişehir Eğitim Parkı Yöneticisi Serpil Öztürk, TEGV Eğitim Uzmanı Ceyda Can ve Espark Alışveriş Merkezi Müdürü Gökay Uzar, aileler ve çocuklar kahvaltıda bir araya geldi.

Kahvaltıdan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Gökay Uzar, açıldıkları 2007 yılından beri kendilerini Eskişehir’in bir parçası olarak gördüklerini belirtti.

Bu sebeple Eskişehir’e imkanları dahilinde yapabilecek bütün katkıları sağlamak istediklerini söyleyen Uzar, bu bağlamda gerçekleştirdikleri Lego etkinliği ile Eskişehir Atatürk Eğitim Parkı Ali Numan Kıraç Etkinlik Merkezi’nde eğitim gören çocukların FLL’e katılım göstereceğini ifade etti.

Bu ligdeki serüvende çocuklara eşlik edebilme şansına sahip olmanın kendilerini için hem mutluluk hem de gurur kaynağı olduğunu vurgulayan Uzar konuşmasına şöyle devam etti:

“First Lego League (FLL) FIRST Vakfı (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) ve LEGO firması ortaklığıyla 1998’de doğmuş, 9-16 yaş arası çocukların bilim ve teknolojiye bilim ve teknolojiye ilgi ve merakını uyandırmak, onlara anlamlı yaşam becerileri kazandırmak için tasarlanmış uluslararası bir turnuvadır. 2015-2016 sezonu 70’i aşkın ülkeden 200 bin üzerinde çocuk ile düzenlenecektir”

"ÇOCUKLARA BU PROJEDE DESTEK VERMEKTEN DOLAYI MUTLUYUZ"

FLL’in bu yıl temasının “Çöpe çözüm, çöple çözüm” olduğunu belirten Espark Alışveriş Merkezi müdürü Gökay Uzar, çocuklara bu projede destek vermekten mutlu olduklarını söyledi.

Uzar, “Bu tema ile kendileri için en uygun eğitim modeli kapsamında öğrenme ortamları ile ilgili tasarımlar yapacak olan çocuklarımız, FLL Türkiye 12. Sezonu’nda yılın temasına bağlı olarak proje geliştirecekler ve önce bölgesel sonrasında da tüm kalbimizle inanıyoruz ki ulusal ve uluslararası liglere katılım göstereceklerdir. Çocukların bu çalışmaları Eskişehir Atatürk Eğitim Parkı Ali Numan Kıraç Etkinlik Merkezi’nde Espark’ın ismini verdiği bir oda da gerçekleşecektir. Bir çocuğun hem el becerisini hem de zekasını kullanarak ortaya çıkardığı bir proje. En önemlisi de ekip çalışması ve ekip ruhu. Biz de bu işin parçası olduğumuz için çok mutluyuz” dedi.

Eskişehir Atatürk Eğitim Parkı Ali Numan Kıraç Etkinlik Merkezi Yöneticisi Serpil Öztürk’e, ekibine ve gönüllülerine teşekkür eden Uzar, daha sonra sponsorluk bedeli olan çeki TEGV gönüllülerine takdim etti.

“ÇALIŞMAMIZ 4 AŞAMADA GERÇEKLEŞİYOR”

Etkinliği 8 çocuk ve 2 gönüllü ile beraber gerçekleştirileceğini bildiren proje yönetici ve TEGV Eğitim Uzmanı Ceyda Can, çalışmalara bayramdan sonra başlayacaklarını belirtti.

Öztürk, “Şubat ayında bölgesel, Mart ayı içerisinde de ulusal turnuvamız olacak. Ondan sonra da İnşallah uluslararası turnuvada yer alacağız. Çalışmamız 4 aşamada gerçekleşiyor. Birinci aşama Lego firmasının tüm dünyada belirlemiş olduğu bir konu üzerinden yaklaşık 20 görev bir masa üzerinde oluyor. Çocuklar kendi tasarladıkları robotla 2 buçuk dakikada 20 görevi yapmaya çalışıyorlar. İkinci aşamada bölgelerinde olan bir sorunu tespit edip o soruna bir çözüm önerisi sunarak bunu turnuvada projelerini anlatıyorlar. Jüri de bu projenin gerçekliğini tespit ediyor. Üçüncü aşamada da takım çalışması kontrol ediliyor. Bu işi 8 çocuk bir arada mı yaptı yoksa tek başına mı yaptı o belirleniyor. Dördüncü aşamada ise tasarladıkları robotları jüriye anlatıp tanıtıyorlar” dedi.

Kaynak: İHA