Kütahya'da 'Seçim Güvenliği' Toplantısı

Kütahya’da, 1 Kasım 2015 tarihinde gerçekleştirilecek erken genel seçim öncesi ’seçim güvenliği’ toplantısı yapıldı.

Kütahya'da 'Seçim Güvenliği' Toplantısı
Kütahya İl Özel İdaresi Toplantı Salonu’nda yapılan ve Vali Şerif Yılmaz’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Vali Yardımcıları Sedat Oktar, Yüksel Kara, Rıza Gençoğlu ve Aytaç Akgül ile İl Jandarma Komutan Vekili Albay Seyfi Türkan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Gülnaz ve kaymakamlar katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Şerif Yılmaz alınacak güvenlik tedbirlerinde tüm kurum ve kuruluşların işbirliği içerisinde hareket etmesi gerektiğinin altını çizerek, seçimlerin güven ve huzur ortamı içerisinde gerçekleşmesi temennisinde bulundu.

"GEREKLİ TEDBİRLERİ ALMAKLA SORUMLUYUZ"

Kütahya’nın yaşanan olumsuz olaylardan uzak, huzurlu ve güvenli bir il olduğunu ancak yine de uyanık davranılıp, yaşanacak en küçük olumsuzluğa karşı dahi gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini vurgulayan Vali Yılmaz, "İlimiz aslında güvenlik açısından belki de Türkiye’nin en huzurlu illerinden bir tanesi. Ama yine de bizim uyanık ve hazırlıklı olmamız gerekiyor. Gerek seçim, gerek diğer asayiş hizmetleriyle ilgili olsun heran hazır bir şekilde ihmale meydan vermeden, rehavete kapılmadan bizim tedbirli olmamız gerekiyor. Özellikle son günlerde ülkemizin genelinde yaşanan, çoğu Doğu illerinde olmak üzere PKK terör örgütünün yapmış olduğu eylemler nedeniyle tüm ülkede bir takım hassasiyetlerimiz de tekrar paylaşılmaya başlandı. Bu yapılan protestolarda olsun, gerek ferdi, gerekse toplu eylemlerde olsun bizlerin farklı anlam ifade edecek olan eylem ve davranışlardan kaçınılması yönünde tedbirlerimizi almamız gerekiyor.Bazı illerde bazı iş yerleri, bazı şahıslar zarar gördü, ilimizde böyle bir şey yaşanmadı. Terör örgütünün istediği de kardeş kavgasını Batı’da körüklemek. Bu süre içerisinde Kütahya’da olumsuz bir hadise meydana gelmedi, bundan sonra gelmez mi? Gelebilir. Daha önce Gezi olaylarında da ilimizde aynısı yaşandı. Bir takım küçük çapta da olsa provoke etmeye çalışanlar oluyor. Biz de gerekli tedbirimizi alıp, gerekli müdahalemizi zamanında yaptıktan sonra bunlara fırsat vermedik. Bu sefer terör örgütünün seçimin yapılmaması için yaptığı eylemleri gerek yurt içinde gerekse yurt dışında belli etmesiyle daha da hassasiyet kazandık. Seçimin huzur ve güven ortamında gerçekleştirilmesinde güvenlik hizmeti açısından görevli olan bizlerin diğer kamu kurum ve kuruluşların da gerek personel, gerekse araç gereç takviyesiyle ilgili sorumluluğu var. Seçimin normal yürütülmesi ile ilgili işlemler Yüksek Seçim Kurulu ve İlçe Seçim Kurullarının marifetiyle gerçekleştiriliyor. Biz sadece bu kurumların almış olduğu kararların uygulanması ve hiçbir etki ve baskı altında kalmadan seçmen iradesinin sandığa rahatlıkla yansıyabilmesi için gerekli olan tedbirleri sağlamakla sorumluyuz" diye konuştu.

(EFE)
Kaynak: İHA