GÜNDEM ÖZETİ / 18 Eylül 2015

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Milletvekili genel seçimine katılacak siyasi partiler, aday listelerini Yüksek Seçim Kuruluna teslim edecek.

(Ankara/17.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Suriye Koordinasyon Toplantısı'na katılacak.

(Ankara/10.00)

2- Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, KKTC'nin Ankara Büyükelçisi Fazıl Can Korkut'u kabul edecek.

(Ankara/10.00)

3- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan'ın ev sahipliğinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, şehit çocuklarıyla bayramlaşma programına katılacak.

(Ankara/10.30)

4- Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, Lüksemburg Dışişleri ve Avrupa İşleri Göç ve İltica Bakanı J. Asselborn ile görüşecek. Sinirlioğlu, heyetlerarası görüşmelerin ardından Almanya Federal Cumhuriyeti (AFC) Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ile bir araya gelecek.

(Ankara/11.00/11.30/15.00)

5- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu, EXPO 2016 Antalya sergi alanında incelemelerde bulunacak, EXPO 2016 Antalya Ajansı Yönetim Kurulu Toplantısı'na katılacak, Valiliği ziyaret edecek.

(Antalya/10.00/17.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep)

2- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat)

3- Yemen'deki çatışmalar ve gelişmeler takip ediliyor.

(Sana)

4- İsrail askerlerinin Yahudi yerleşimciler eşliğinde Mescid-i Aksa'ya girişi ve ardından Filistinlilere müdahalesi ile yaşanan olaylara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Kudüs)

5-  Libya krizinin tarafları arasında, Fas’ın Suheyrat kentinde BM öncülüğünde yürütülen uzlaşı görüşmeleri takip ediliyor.

(Suheyrat)

EKONOMİ

1- TÜİK, 2014 yılı gelir ve yaşam koşulları araştırması sonuçlarını açıklayacak.

(Ankara/10.00)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.
Kaynak: AA