Berko İlaç Hobilerini İşe Taşıyor

Toplum sağlığına katkıyı amaç edinen ve hızlı büyüme grafiği ve inovatif ürünleriyle dikkat çeken Berko İlaç, Berko Kulüplerini hayata geçirdi. “Sosyal Sorumluluk ve Çevre Kulübü”, “Gezi Kulübü” ve “Fotoğrafçılık Kulübü” olmak üzere ilk etapta 3 kulübün kurulduğu Berko İlaç, çalışanların hobilerini iş ortamında gerçekleştirmelerine ve topluma katkı sağlamalarına aracı oluyor.

Berko İlaç Hobilerini İşe Taşıyor
Berko İlaç, iş stresini azaltmak, motivasyonu arttırmak, farklı birimler arasındaki iletişimi güçlendirmek ve aidiyet hissini daha da pekiştirmek amacıyla Berko kulüplerini hayata geçirdi. Yapılan bir anket çalışmasıyla Berko İlaç çalışanlarının belirlediği Berko kulüpleri, ilk etapta Sosyal Sorumluluk ve Çevre Kulübü, Gezi Kulübü ve Fotoğrafçılık Kulübü olmak üzere üç kulüpten oluşuyor. Kulüplerin başkanlığını Berko İlaç çalışanları arasından seçilen gönüllüler üstleniyor ve kulüp aktivitelerine üyeler birlikte karar veriyor. Berko İlaç kulüp etkinlikleriyle, çalışanların iş dışında da birlikte vakit geçirebilmelerini, farklı departmanlarda görev yapanların aralarındaki iletişimi güçlendirmeyi, çalışanlara hobi edinme ve hobilerini gerçekleştirme fırsatı yaratmayı ve topluma katkı sağlamayı hedefliyor.

Sosyal Sorumluluk ve Çevre Kulübü ilk etkinlik olarak, “Bir Dileğim Var” grubuna destekte bulunuldu. “Bir Dileğim Var” grubu, kızını 3 yaşında lösemiden kaybetmiş tiyatro ve sinema sanatçısı Alper Türedi tarafından Mayıs 2014’te Facebook grubu olarak kuruldu. Alper Türedi  ülke genelinde hastanelerin onkoloji bölümlerini gezerek, tedavi gören çocukların dileklerini öğrenip bu gurupta paylaşıyor ve temin edilen dilekleri çocuklara ulaştırıyor. Berko İlaç Sosyal Sorumluluk ve Çevre Kulübü, “Bir Dileğim Var” grubu aracılığıyla Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi ve Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hematoloji-Onkoloji Bilim Dalı’nda yatan 7 çocuğun ihtiyaçlarına destek olabilmenin mutluluğunu yaşadı.
Kaynak: İHA