Yemen'deki Hava Operasyonları

Yemen'de Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Şii Ensarullah Hareketi'ne (Husiler) yönelik hava operasyonları sürüyor.

Gece boyunca süren operasyonlarda Husilerin ve onları destekleyen devrik cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'e bağlı birliklerin kontrolünde olan bölgeler hedef alındı. Hava operasyonlarında,daha önce Ensarullah Hareketi (Husiler) tarafından ele geçirilen ve cephanelik olarak kullanıldığı iddia edilen Yemen devlet televizyon binasıile çevresindeki hedefler vuruldu.

Operasyonlar nedeni ile Sana'nın el-Ceraf bölgesindeki bazı yerleşim yerleri de isabet aldı. Görgü tanıklarından alınan bilgilere göre yıkılan evlerde 12 sivil hayatını kaybetti, bölgedeki birçok ev kullanılamaz hale geldi.

Husilerin Yemen'deki ilerleyişini durdurmak amacıyla Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, 26 Mart'ta "Kararlılık Fırtınası" adı verilen hava harekatı başlatmıştı. Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yönetiminin müdahale çağrısı üzerine başlatılan operasyonun 21 Nisan'da sona erdiği açıklanmış, ardından Yemen halkı için artık "Umuda Dönüş" operasyonunun başladığı duyurulmuştu.

Kaynak: AA