Yemen Başbakanı Bahah Aden'de

ADEN - Yemen Başbakanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Halid Mahfuz Bahah dün geldiği Aden'de hükümet çalışmalarına devam ediyor.

Yemen Başbakanı Bahah Aden'de
Bahah, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Yemen özel temsilcisi Mübarek el-Caberi'yi makamında kabul etti. Caberi ile Aden'deki cumhurbaşkanlığı ofisinde bir araya gelen Bahah, Aden'deki son durumu ve ülke genelinde süren operasyonlar hakkında bilgi verdi.

Hükümete yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre Bahah, görüşmede BAE'nin Aden'in Husilerden alınmasında önemli katkıları olduğuna değinerek, koalisyona destek veren ülkelere teşekkür ettiği belirtildi.

Bahah ile Caberi görüşmesinde başta Aden ve çevresindeki kentlerin yeniden inşası ve çatışmalarda yaralanan halkın tedavisi ile evsiz kalanların da barınma sorunları gibi acil çözüm bekleyen konuların ele alındığı ifade edildi.

Caberi ise Bahah ve beraberindeki bakanların Aden'e gelmesinin önemli olduğunu ve sorunların çözümü için BAE'nin katkılarının süreceğini söylediği öğrenildi. Caberi'nin, "Yemen yeniden istikrar ve güvenliğe kavuşana kadar BAE'nin desteği sürecektir" dediği belirtildi.

Bahah ve beraberindeki 8 bakan çarşamba günü Riyad'dan Aden'e gelerek birkaç gün burada hükümet çalışmalarını sürdüreceğini açıklamıştı.

Yemen'de ocak ayında devletin yönetim biçimine silahla müdahale eden Husilerin ilerleyişinin ardından Aden, 5 ay süren Husi ve hükümet yanlısı Halk Direnişi Güçleri arasındaki çatışmalara sahne olmuştu. Bahah, 17 Temmuz'da yaptığı açıklamada Aden kentinin Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'e bağlı birliklerden kurtarıldığını duyurmuştu.

Hükümet, ülkedeki güvenlik koşullarını gerekçe göstererek çalışmalarını geçici olarak Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'dan yürütüyordu.

Kaynak: AA