Gülen Hakkındaki İftira Davası

Fetullah Gülen'e, gazeteci Emin Suat Pazarcı'ya iftira ettiği gerekçesiyle açılan davanın görülmesine başlandı

Fetullah Gülen'e, gazeteci Emin Suat Pazarcı'ya iftira ettiği gerekçesiyle açılan davanın görülmesine başlandı.

Ankara 22. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Pazarcı ve Gülen'in avukatları Mustafa Onur Aslay ile Talha Aksoy katıldı.

Müşteki Pazarcı ifadesinde, Gülen'in, Milli Güvenlik Siyaset Belgesine devlet aleyhine bir örgütün lideri olarak girdiğini, son dönemde açılan iddianamelerde Fetullahçı Terör Örgütü'nün lideri olarak isminin yer aldığını belirtti.

Yazılarında doğrudan sanığın ismini vermediği halde Gülen'in kendisine hakaret ve benzeri suçlardan suç duyurusunda bulunduğunu ileri süren Pazarcı, şöyle konuştu:

"Bundan amacı da beni yıldırmak, korkutmak ve yazı yazmama engel olmaktır. Bu nedenle sanığın yaptığı şikayetlerin Anayasal şikayet hakkı kapsamında değerlendirilemeyeceğini düşünmekteyim. Kaldı ki hakkımda yapılan şikayetlerin tamamı kovuşturmaya yer olmadığı kararı ile sonuçlanmış ve bunlar kesinleşmiştir. Bunlar kesinleştikten sonra yasal şikayetçi hakkımı kullanarak şikayetçi oldum."

Pazarcı, Gülen'den şikayetçi olduğunu bildirerek, davaya müdahil olmak istediğini belirtti.

Gülen'in avukatı Talha Aksoy, atılı suçu kabul etmediklerini, müvekkili hakkında terör örgütü suçlamasında bulunulabilmesi için mahkeme kararı olması gerektiği, ancak böyle bir kararın bulunmadığını söyledi.

Aksoy, şunları kaydetti:

"Müvekkilim buna benzer suçlamalardan daha önce yargılanmış ve beraat etmiştir. Üstelik müştekinin yazılarını yazdığı dönem, müvekkilim hakkında herhangi bir dava da bulunmamaktadır. Müşteki yazılarında müvekkilimin adının yer almadığını belirtmekte ise de 'cemaat, Gülen grubu, paralel yapı, paralel çete' beyanlarından müvekkilimin kastedildiğini orta zekada herkes anlayabilir."

Sanık avukatı Mustafa Onur Aslay da müvekkilinin suçsuz olduğunu savunarak, savunmasının alınmadan beraatine karar verilmesini talep etti.

Bu arada söz alan Pazarcı, "Yazılarımda devlete karşı suç işleyen bir yapıdan bahsettim. Kaldı ki o dönem sanık böyle bir yapı ile bağlantısının bulunmadığını söylemekteydi. Daha sonra gelişen olaylar ve soruşturmalar neticesinde böyle bir yapıyı iç içe olduğu ortaya çıktı" ifadesini kullandı.

Mahkeme, Pazarcı'nın davaya müdahil olmasına, Gülen'in yurt dışı talimat kuralları çerçevesinde savunmasının alınabilmesi için eksiklerin giderilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

İddianamede, Gülen'in iftira suçundan 1 yıl 3 aydan, 7 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep ediliyor.
Kaynak: AA