Obama İspanya Kralı Felipe İle Görüştü

WASHINGTON - ABD Başkanı Barack Obama, İspanya Kralı 6. Felipe ile Beyaz Saray’da görüştü.

Obama, İspanya Kralı Felipe ile Oval Ofis’teki görüşmesinin ardından gazetecilere kısa açıklamada yaptı. Görüşmede ekonomi, terörle mücadele ve ABD ile İspanya arasındaki istihbarat paylaşımına yönelik işbirliğini ele aldıklarını belirten Obama, Avrupa’da yaşanan sığınmacı krizini de konuşma imkanı bulduklarını söyledi.

İspanya’nın Suriyeli sığınmacılarla ilgili çabasını öven Obama, tüm Avrupa ülkelerinin bu krizle mücadele etmesi gerektiğini kaydetti. Obama, şöyle konuştu:

“Sığınmacıların güvenliğinin sağlandığından, onlara insani şekilde müdahale edildiğinden ve Suriye’deki devam eden krizin yol açtığı problemin kaynağıyla başa çıkılması gerektiğinden emin olunması noktasında bunun, tüm Avrupa ülkeleri, ABD ve uluslararası toplumun işbirliğini gerektirdiği noktasında mutabık kaldık. Bu işbirliğini nasıl güçlendirmeye devam edebileceğimiz ele aldık. ABD olarak bu insani çabalar kapsamında Suriyeli sığınmacılar konusunda üzerimize düşeni yapmanın önemine inanıyoruz.”

İspanya Kralı 6. Felipe de Beyaz Saray’a ilk kez ziyaret gerçekleştirdiğini belirterek, iki ülke arasındaki işbirliği nedeniyle Obama’ya teşekkür etti.

Kaynak: AA