Manisa'da Geri Dönüşüm Kampanyası

Demirci Belediyesi'nin düzenlediği kampanyada 2 ton atık yağ ve 8 ton atık kağıt toplandı

Demirci ilçesinde belediye tarafından başlatılan geri dönüşüm kampanyasında 6 ayda 2 ton atık yağ ve 8 ton atık kağıt toplandığı belirtildi.

Belediye Başkanı Selami Selçuk, gazetecilere yaptığı açıklamada, evlerde ve iş yerlerinde kullanılan atık yağların ekonomiye yeniden kazandırılması amacıyla gerçekleştirilen kampanyaya vatandaşların ilgisinden memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Yaklaşık 6 aydır devam eden kampanyada 2 ton atık yağ, 8 ton da atık kağıdın geri dönüşüm için toplandığını vurgulayan Selçuk, "Nüfusun sürekli arttığı, doğal kaynakların hızla tükendiği bir dünyada çevre sorunları giderek önem kazanmaktadır. Günümüzde her alanda tüketilen yağların bilinçsizce tahliye edilmesi çevremize onarılamaz büyük zararlar vermektedir. 1 litre atık yağ, bir milyon litre suyun kirlenmesine yol açmaktadır" diye konuştu.

Kağıt üretiminin geri dönüştürülerek yapıldığı ortamlarda enerji tüketiminde yüzde 25 ile 70 arasında azalma olduğunu hatırlatan Selçuk, geri dönüştürülen bir ton kağıdın 4 varil petrol tasarrufu sağladığını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA