HDP Sözcüsü Bilgen Açıklaması

"Bayramın barışa bir katkı sunmasını ve bayram ortamının da ellerin tetiklerden çekilmesi, kanın durması, kalıcı bir barışa imkan sunması dileğini ve umudunu paylaşmak istiyorum"

HDP Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, "Bayramın barışa bir katkı sunmasını ve bayram ortamında da ellerin tetiklerden çekilmesi, kanın durması, kalıcı bir barışa imkan sunması dileğini ve umudunu paylaşmak istiyorum" dedi.

Bilgen, Kars'ta bir ofiste gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin son derece kritik bir seçime gittiğini söyledi.

Şimdiye kadar ülkenin çok partili hayata geçişinden bu yana örneği yaşanmamış siyasal yaklaşımlara şahit olduklarını iddia eden Bilgen, "Sandıktan tek parti iktidarının çıktığı dönemlerde oldu. Koalisyona uygun seçmen iradesinin tezahür ettiği dönemlerde oldu. Siyasi partilere düşen görev seçimle gelmek, seçimle gitmeyi de bilmektir. Tek başına yönetecek desteği bulduğunda buna göre sorumluluk üstlenmek, tek başına yöneticilik desteği bulamadığında da birlikte yönetme erdemini, anlayışını, olgunluğunu sergilemektir" diye konuştu.

1 Kasım'da yapılacak seçim için çok ciddi kaygılar taşıdığını ileri süren Bilgen, şunları kaydetti:

"Bu manzara seçimin sahiden bir demokrasiye, bir barış ortamına evrilmesi konusunda ciddi kaygılar, ciddi endişeler oluşturuyor. Kurban Bayramı'na giderken daha fazla kurban vermemeyi, daha fazla insanımızı hiçbir siyasi partinin ve hiçbir şahsın siyasi çıkarları uğruna kurban etmediğimiz bir Türkiye'de yaşama umudunu, özellikle ifade etmek istiyorum. Bayramın barışa bir katkı sunmasını ve bayram ortamında da ellerin tetiklerden çekilmesi, kanın durması, kalıcı bir barışa imkan sunması dileğini ve umudunu paylaşmak istiyorum."
Kaynak: AA