Teröre karşı ortak eylem kararı

Aralarında TÜSİAD, MÜSİAD, TOBB'un da bulunduğu 12 sivil toplum kuruluşundan teröre karşı ortak eylem çağrısı.

Teröre karşı ortak eylem kararı
Teröre karşı ortak eylem kararı
Aralarında TÜSİAD, MÜSİAD, TOBB'un bulunduğu 12 sivil toplum kuruluşundan teröre karşı eylem çağrısı.

12 sivil toplum kuruluşu 17 Eylül Perşembe günü Ankara Sıhhiye Meydanı'nda Teröre Hayır Kardeşliğe Evet mitingi düzenleme kararı aldı.

İş ve emek dünyasının ortak terör açıklamasını Ankara'da düzenlenen basın toplantısında TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu okudu.

Hisarcıklıoğlu, 'Bütün Türkiye'yi 17 Eylül'de Sıhhiye Meydanı'na çağırıyoruz' dedi.

Teröre karşı ortak eylem kararı

Hisarcıklıoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

'Biz beraberiz. Ortak paydamız insan haklarına ve hukuka saygıdır. Bu sorumluluk duygusuyla hareket edilmelidir. 17 Eylül Perşembe günü Türkiye'nin dört bir yanından gelip, Ankara'da toplanma kararı kaldık.

Tüm Türkiye'yi Ankara Sıhhiye meydanında toplanmaya davet ediyorum. Terörü lanetleyen ve kardeşliğimize sahip çıkan tüm halkımızı bu toplanmaya davet ediyoruz. Bizim en büyük gücümüz kardeşliğimizdir, gelin kışkırtıcı söylemleri bırakalım, toplumu germeyi bırakalım. Başka bir Türkiye yok.

Yürüyümüşümüz herhangi bir siyasi parti ve görüşün temsili olmayacak.Terörü lanetleyecek ve vatanımıza sahip çıkacağız. o gün kimseyi ötekileştirmeden tek bir şey söyleyeceğiz 'Teröre hayır'. Bize katılmayan milyonları da o gün vatanın her köşesini al bayrakla donatlamaya davet ediyoruz.

Perşembe bu büyük buluşmada herkesi görmek istiyoruz.'

BAYRAK ASMA DAVETİ

TOBB Başkanı, o gün toplanmaya gelemeyen milyonları da Türkiye'nin her köşesinde Türk Bayrağı asmaya davet etti. Hisarcıklıoğlu, Perşemve günü herkesin üzerinde Türk Bayrağı amlemi olan şapkalar takacağını da söyledi.

EYLEM ÇAĞRISINA KİMLER DESTEK VERDİ?

Ankara Sıhhiye Meydanı'nda 17 Eylül'de düzenlenecek olan Teröre Hayır Kardeşliğe Evet mitingine destek veren 12 sivil toplum kuruşu şöyle:

TOBB, TÜSİAD, MÜSİAD, Memur-Sen, Türkiye Kamu-Sen, Türk-İş, TİSK, TBB, HAK-İŞ, TESK, TÜRMOB ve TZOB.