HDP Kars İl Başkanlığından Basın Açıklaması

Halkların Demokrat Partisi (HDP) Kars Milletvekili Şafak Özanli, bedeli ne olursa olsun savaşa izin vermeyeceklerini belirtti.

HDP Kars İl Başkanlığından Basın Açıklaması
HDP Kars İl Başkanlığınca At heykeli önünde düzenlenen “Katliamları Durdurun Halklar Barış İstiyor” adlı basın açıklamasına katılan Milletvekili Şafak Özanli, iki taraftan ölenlerin kendi çocukları olduğunu ifade etti.

HDP İl Başkanlığınca organize edilen basın açıklaması için partililer, parti binası önünde toplandı. Buradan Faikbey Caddesi üzerinde bulunan At heykeli önüne yürüyen HDP’liler ile polis arasında gerginlik yaşandı. Daha sonra slogan atarak At heykeli önüne gelen partililer burada basın açıklaması yaptı.

HDP Kars Milletvekili Şafak Özanli, “Biz, HDP ve tüm halklar olarak savaşa zemin olmayacağız. Biz, savaş yaptırmayacağız. Bugün iki taraftan ölen çocuklar bizimdir. Kendi çocukları ise ya çürük raporludur ya da bedellidir. Kalkıp, niye bizim çocuklarımız ölüyor dendiğinde, ’senin çocuğun, ya da senin abin o görevi seçmeseydi’ diyorlar” diye konuştu.

Savaşa kesinlikle izin vermeyeceklerinin altını çizen HDP Kars Milletvekili Şafak Özanli, “Halkın evlatlarını saraya kurban etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Yapılan basın açıklamasının ardından bir süre slogan atan grup daha sonra yürüyerek Kazımpaşa Caddesinden HDP Kars İl Başkanlığına geldi. Kalabalık burada sessizce dağıldı.
Kaynak: İHA