Fuarda Satılmayan Maket Ev, Eğitim Simgesi Oldu

AK Parti Kastamonu Milletvekili Aday Adayı Murat Demir, üniversiteyi bu sene kazanan Kerem Çelen’in eğitimine katkıda bulunmak üzere Ahşap Fuarında sergilenen maket evi satın aldı.

Fuarda Satılmayan Maket Ev, Eğitim Simgesi Oldu
Murat Demir’in talimatı üzerine Kerem Çelen’e destek olmak adına harekete geçen Basın Danışmanı Mehmet Eren, söz konusu maket evi satın alıp sahiplenmek yerine, evi eğitim için bir simge haline getirmek adına, ihtiyacı olan öğrencilere yardım yapılması için kendilerinde maket evi satılığa çıkardıklarını söyledi.



5’inci Kastamonu Ahşap Tanıtım Günleri’nde Şenpazarlı Kerem Çelen’in, üniversite masraflarını karşılayabilmek adına satılığa çıkardığı maket ev, fuar esnasında ilgi görmemişti. Fuardan sonra yerel basında yer alan haberler sonrası AK Parti Kastamonu Milletvekili Aday Adayı Murat Demir, Kerem Çelen’e destek olmak için maket evi satın aldı.

Murat Demir adına maket evi satın alan Basın Danışmanı Mehmet Eren, “Murat Demir ve ailesi birçok çocuğumuza şirketler üzerinden burs veriyor. Bu her durumu iyi olan vatandaşın yapması gereken sosyal bir sorumluluktur. Murat Demir’in Kastamonu’da birçok yaptığı hayır işi vardır. Bunları anlatmaya gerek yok. Burada örnek teşkil etmesi adına gençlere sahip çıkmayı önemsiyor” diye konuştu.

“FUAR AMACINA UYSAYDI BU ESERDE DEĞERİNİ BULURDU”

Murat Demir’in basında gördüğü haber üzerine böyle bir girişimde bulunduklarını ifade eden Mehmet Eren, bu konuda da kendisini görevlendirdiğini belirterek, “Koskoca bir ahşap fuarında böyle bir emeğin karşılık görememesi hepimizi üzdü. Ayrıca üzerinde satılık olmasının gerekçisinin eğitim olarak yazıyor olması olayın önemini daha da arttırıyor. Aldığım talimat doğrultusunda, kardeşimizin bu sorunun çözmek ve kardeşimize bir nebze yardımcı olmak için buradayım. Ahşap Fuarı gibi bir fuarda böyle bir eserin sahiplenilmemesi üzücü. Fuarın ilgi görmemesinin Kerem kardeşimize de yansıdığı burada ortaya çıkıyor. Fuar amacına uysaydı bu eserde değerini bulurdu” dedi.

MAKET EV, EĞİTİME DESTEĞİN SİMGESİ OLDU

Murat Demir’in bir Kastamonulu olarak, gençlere, memleketine sahip çıkan insanlardan olduğunu vurgulayan Eren, Murat Demir gibi insanların örnek teşkil etmesi gerektiğini söyleyerek, “Eğer bu örnekleri insanlarımıza gösterebilirsek, diğer insanlarımızda bu noktada gençlerimize destek olmak için hareket edeceklerdir. Biz bu evi alıp sahiplenmek yerine bu evi tekrardan satışa çıkarıyoruz. Alıcı olacak vatandaşımızın bir öğrencimize yardımcı olsun. Ondan satın alanda başka bir öğrencimize yardımcı olsun. Yani bir bayrak yarışı oluşturalım bu konuda. Bu ev eğitimin simgesi olsun. Her seferinde bir işadamımıza satışını yaparak, bir kardeşimize destek verelim. Bunu bu şekilde projelendirmekte fayda var. Bu evi bir simge haline getirerek bunun satışını yaparak, kardeşlerimize yardımcı olalım” şeklinde konuştu.

Sakarya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği’nde okumaya hak kazanan ve eğitim masraflarını karşılayabilmek adına yaptığı maket evi 5’inci Ahşap Fuarı’nda satışa çıkaran Kerem Çelen, Murat Demir’e yardımından dolayı teşekkür ederek, şunları kaydetti: “Bu evi 2 yıl önce yaptım. İlk defa bu yıl fuara çıktı. Bu yıl fuara fazla ilgi olmadığından kimsenin maket evimle ilgilenmeyeceğini düşündüm. İlgisinden dolayı Murat Bey’e de tekrardan teşekkür ediyorum. Eğitimimin ilerleyen dönemlerde devam edebilmek için burs almaya da ihtiyacım var. Zaten durumumuz eğitim masraflarımı karşılayacak düzeyde olsaydı, bu yönde bir girişimimiz olmazdı”
Kaynak: İHA