Almanya sınır kontrollerine başladı

Almanya İçişleri Bakanı Maiziere, ülkesinin yeniden sınır kontrolleri yapmaya başladığını açıkladı.

Almanya sınır kontrollerine başladı
Almanya sınır kontrollerine başladı
Berlin'de konuşan Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, ülkesinin yeniden sınır kontrollerini yaptığını söyledi. Maiziere, sınır kontrollerinin güvenlik açısından da gerekli olduğunu belirtti.

'Almanya şu dakikalarda geçici olarak sınırlarda yeniden sınır kontrolleri yapıyor. Ağırlık noktası şimdilik Avusturya sınırı olacak. Bu uygulamanın amacı Almanya'ya insan akınını sınırlamak ve ülkeye yeniden düzenli girişleri sağlamaktır' diyen Maiziere, bunun Schengen Anlaşması'na uygun olduğunu belirtti.

Maiziere, iltica talebinde bulunanların gidecekleri ülkeyi seçemeyeceğini bilmesi gerektiğini söyledi. Almanya'nın kendi insanı sorumluluklarını yerine getireceğini belirterek, 'Bu uygulama Avrupa için bir sinyaldir' dedi.

Alman bakan, Pazartesi AB İçişleri Bakanları Toplantısının yapılacağını hatırlattı. Bu uygulama ile Yunanistan, İtalya ve gerekirse Macaristan'da sığınmacılar için bekleme bölgelerinin oluşturulması konusunun görüşüleceğini söyledi.

AB Komisyonu, Almanya'nın Avusturya sınırında sığınmacı krizinden dolayı geçici olarak kontrollere başlamasının Schengen Anlaşması'na uygun olduğunu belirtti.

Komisyonun açıklamasında Almanya'nın aldığı kararın, AB Komisyonu'nun sığınmacı krizine karşı teklif ettiği önlemlerin üzerinde uzlaşılması gerektiğinin önemine işaret ettiği bildirildi.
Kaynak: AA