CHP'li Sağlar Açıklaması

"CHP, terörün demokratik yollar içerisinde parlamentodaki yasalarla çözüleceğine inanıyor"

CHP Parti Meclisi üyesi ve İçel Milletvekili Fikri Sağlar, "CHP, terörün demokratik yollar içerisinde parlamentodaki yasalarla çözüleceğine inanıyoruz" dedi.

Sağlar, bir dizi ziyaret için geldiği Adıyaman'da, parti binasında basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda son dönemlerdeki terör olaylarına değinen Sağlar, CHP'nin bu terör olaylarına karşı çok önemli tespitlerinin olduğunu söyledi.

Bugün AK Parti milletvekillerinin Malatya'nın doğusuna gidebilecek durumda olmadığını ileri süren Sağlar, geçtiğimiz 10 günde bütün CHP milletvekillerinin doğuda adım adım gezerek incelemelerde bulunduğunu anımsattı.

Batıda provokasyonlarla terörün tırmandırılması doğrultusunda büyük çaba harcandığını öne süren Sağlar, şunları kaydetti:

"İçel'de olaylar çıkartılmaya çalışmaktadır. Bir iç çatışmayı, iç savaşa döndürülmeye çalışılmaktadır. CHP bunların olacağını bildiği için 19 Temmuz 2015 parlamentoyu topladı ve terörün durdurulması konusunda bir meclis araştırma komisyonu kurulması için talepte bulundu. Bu komisyonun kurulmasını engelleyen AKP'dir, Davutoğlu'dur ve Devlet Bahçeli'dir yani MHP'dir. Bu iki parti Türkiye'nin geleceği ile ilgili çok ciddi ve tehlikeli oyunlar oynamaktadır. CHP sorunun parlamentoda çözüleceğine inanıyor. CHP bir haftadır parlamentoyu toplamak için diğer siyasi partilere çağrıda bulunuyor. Yani siyasi partilerin bu çağrıyı duymazlıktan geldiklerini söylemek isterim. CHP, terörün demokratik yollar içerisinde parlamentodaki yasalarla çözüleceğine inanıyor. Bugün Türkiye'de çok tehlikeli bir oyun oynanıyor."
Kaynak: AA