'Bilecik Mermeri Tasarımla Buluşuyor' Etkinliği

BEBKA ve kurumların katkılarıyla Bilecik'te "Bilecik mermeri tasarımla buluşuyor: şehir, mermer ve nesneler" etkinliği uygulamalı eğitimle sona erdi

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ve kurumların katkılarıyla Bilecik'te "Bilecik mermeri tasarımla buluşuyor: şehir, mermer ve nesneler" etkinliği uygulamalı eğitimle sona erdi.

Bilecik Şeyh Edebali ve Anadolu üniversitesilerinin iç mimarlık, endüstri ürünleri tasarımı, grafik ve heykel bölümlerinden karma öğrenciler, birer tasarım yöneticisi eğitmen ile birlikte, Bilecik mermerinden farklı tasarımlarla, nesneler, kent mobilyaları ve işlevler için çözümler üretti.

Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Tevfik Fikret Uçar, AA muhabirine, mermerin yüzyılların öyküsünü üzerinde barındıran ilginç bir malzeme olduğunu belirterek, Türkiye'nin mermer kaynakları ve katma değer açısından oldukça yetkin bir konumda olduğu anımsattı.

Etkinlik kapsamında yapılan çalışmalarla mermer malzemesine yeni boyutlar kazandırmanın yanı sıra tasarımsal açıdan da yeni roller biçmek için bir araya geldiklerini anlatan Uçar, "Amacımız mermer endüstrisinin bunlardan faydalanması, hatta kent dinamiklerinin, belediyelerin bunlardan farklı sonuçlar çıkarması. Böylelikle tasarımın mermerle bir şekilde buluşması. İlki olan bu etkinlik umarım son olmaz ve ileride farklı şekillerde de yine Bilecik ve çevresi, bu güzel dünyaca ünlü malzemesine farklı kalıplar bulma şansı edinir" dedi.

Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Rahmi Atalay ise etkinlikte bir grup tasarım öğrencisi ile birlikte 5 heykel öğrencisinin proje kapsamında çalışmalar gerçekleştirdiğini ifade ederek, amaçlarının, Bilecik mermerinin heykel sanatında bir malzeme olarak kullanılabilirliğini denemek istediklerini söyledi.

Atalay, Bilecik'in tarihi ile ilgili bilgileri toplayıp, bilgiler ışığında tasarımlar yaptıklarını sözlerine ekledi.

Etkinlikte yapılan tasarımların şehrin farklı mekanlarında ve mermer zirvesinde sergileneceği bildirildi.
Kaynak: AA