Budapeşte Yabancı Dil Fuarı

Fuarda Türkiye'yi, Yunus Emre Enstitüsü temsil ediyor

BUDAPEŞTE - Budapeşte'de Yabancı Dil Fuarı'nda Yunus Emre Türk Kültür Merkezinin kurduğu stant ilgi görüyor.

Milenaris Fuar Alanı'nda bu yıl 16'ncısı düzenlenen Yabancı Dil Fuarı'nda Türkiye'yi Yunus Emre Enstitüsü Budapeşte Türk Kültür Merkezi temsil ediyor.

Enstitünün eğitim koordinatörü Serdar Başutku, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fuarda, programlarını ve Türkçe kurslarını tanıttıklarını söyledi.

Macarların, Türkiye'ye büyük bir sempati beslediğini dile getiren Başutku, "Son dönemlerde iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesiyle Türkiye'ye ve Türkçe'ye büyük ilgileri var. Orta Avrupa'nın en büyük dil tanıtım organizasyonlarından birisinde Yunus Emre Enstitüsü Budapeşte Türk Kültür Merkezi olarak Türkiye'yi ve Türkçeyi temsil etmekten büyük gurur duyuyoruz" dedi.

Başkent Budapeşte'de her yıl eğitim yılının başlangıç haftasında düzenlenen fuara Macaristan'da temsilcilikleri bulunan ülkelerin kültür merkezleri, yabancı dil okulları ve yabancı dilde kitap basan yayınevleri katılıyor. Fuar, öğrencilerin eğitim yılı içinde öğrenmek istedikleri yabancı diller hakkında detaylı bilgiye sahip olabilmelerini amaçlıyor.
Kaynak: AA