KİT-Up Iı Muhtarlar Toplantısı

Avrupa Birliği tarafından desteklenen Kayıtlı İstihdamın Teşviki II Projesi (KİT-UP II) Projesi kapsamında eğitimler başladı.

KİT-Up Iı Muhtarlar Toplantısı
Projenin teknik destek bileşeni kapsamında Türkiye genelinde birçok ilde yerel medya mensuplarına, tarımsal faaliyetlerin yoğun olduğu bölgelerdeki muhtarlara, üniversite öğrencilerine, ilkokul ve lise öğrencilerine yönelik bilgilendirme toplantıları yapılıyor. Bu kapsamda muhtara yönelik toplantı Dedeman Otel’de gerçekleştirildi.

Toplantıya Zonguldak Vali Yardımcısı Nevzat Taştan, Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele Daire Başkanı Yakup Süngü, Zonguldak Sosyal Güvenlik İl Müdürü Çiğdem Acar, Sosyal Güvenlik Uzmanı Alev Şahin, Zonguldak Sosyal Güvenlik İl Müdür Yardımcısı M. Zafer Türkkan, Karaelmas Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Mehmet Kıran, Karaelmas Sosyal Güvenlik Merkezi Müdür Yardımcısı Erdem Yanık, İletişim Uzmanı Emel Esen Altun ve tarımsal faaliyetlerin olduğu köylerin muhtarı katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Çiğdem Acar, “Acımız çok büyük, şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine baş sağlığı diliyorum, hepimizin başı sağ olsun. Muhtarlarımıza tarım sektörünce çalışmanın önemi, kayıt dışı çalışmanın olumsuz etkilerini, hem çalışanlar hem de işverenler ile bire bir iletişim içinde olmanız nedeniyle sizlerin bilgilendirilmeniz önem taşımaktadır. Kayıt dışı istihdamın azaltılmasında muhtarlarımızın, vatandaşlarımızı bilgilendirmesinin yararlı olacağını düşünüyoruz” dedi.

Daire başkanı Süngü toplantıda yaptığı konuşmada, “Kayıt dışı rakamlarına baktığımızda, kayıt dışının en yüksek olduğu sektör yüzde 82 ile tarımdır. Bizde özellikler diyoruz ki; muhtarlar devletin ücra köşelerindeki temsilcileridir. Yani köylü başı sıkıştığında muhtara gider, mevzuatla ilgili bir şey öğrenmek istediğinde veya devlet dairesine gidecekse muhtarlarımıza soruyorlar. Muhtarlarımızı, biz köyde çalışanlar nasıl sigortalı olur, neden sigortalı olmalıyız bilgisini verelim ki onlarda arkadaşlara bunu aktara bilsinler özellikle tarımda yüksek olduğundan köylere ulaşmamız gerçekten önem arz ediyor bu nedenle bizlere ve sizlere önemli bir yük düşmektedir” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA