İstanbul'da Yankesicilik Operasyonu

Togo uyruklu iş kadının çantasından, 150 bin avro değerinde ziynet eşyası, 9 bin dolar ve 4 bin lira çaldığı öne sürülen 2 zanlı yakalandı

Togo uyruklu iş kadının çantasından 150 bin avro değerinde ziynet eşyası, 9 bin dolar ve 4 bin lira çaldığı iddia edilen 2 şüpheli yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğüne başvuran Togo uyruklu 42 yaşındaki bir iş kadını, İstinye'de 6 Eylül'de bir alışveriş merkezinde, yankesicilik yöntemiyle çantasından 150 bin avro değerinde ziynet eşyası, 9 bin dolar ve 4 bin lira çalındığını belirtti.

Alışveriş merkezindeki kamera görüntülerini inceleyen Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, C.G. (32) adlı kadın ve 12 yaşındaki N.E'yi Feriköy'deki bir evde gözaltına aldı.

Şüpheli N.E'nin beyanı doğrultusunda evin bahçesinde yapılan aramada, 3 bin lira ve bin dolar ile 5 ziynet eşyası bulundu. Konuyla ilgili yakalanan şüphelilerden C.G'nin "Hırsızlık, dolandırıcılık ve emniyeti suiistimal" suçlarından çok sayıda sabıkasının bulunduğu belirlendi.

Öte yandan mağdur iş kadının polise başvurusunda, kendisini Togo Cumhurbaşkanı Faure Essozimna Gnassingbe'nin eşi olarak tanıttığı ancak yapılan incelemede bu yönde bir bilgiye rastlanmadığı öğrenildi.

Çalınan eşyasını almak için emniyete gelen iş kadını, soruları yanıtlamadan emniyetten ayrıldı.
Kaynak: AA