GÜNDEM ÖZETİ / 10 Eylül 2015

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde şehit düşen Üstçavuş Okan Taşan'ın, Kocatepe Camisi'nde öğle vakti düzenlenecek cenaze törenine katılacak.

(Ankara/13.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Dokuz Eylül Üniversitesi Biyotıp ve Genom Enstitüsü açılışına katılacak.

(İzmir/10.00)

2- Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, Kazakistan’ın başkenti Astana’da yapılacak Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi V. Zirvesi’nin, Dışişleri Bakanları Konseyi'ne katılacak.

(Astana)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep)

2 - Irak'ın başkenti Bağdat'ta 18 Türk işçinin kaçırılmasıyla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

3- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat)

4 - Yemen'deki çatışmalar ve yaşanan gelişmeler takip ediliyor.

(Sana)

5- Lübnan'daki "yolsuzluk" ve "çöp" krizi ile ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Beyrut)

6- Mısır’da seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin, "Katar adına casusluk" suçlamasıyla yargılandığı davanın görülmesine devam edilecek

(Kahire)

EKONOMİ

1- Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, temmuz ayına ilişkin ödemeler dengesi,  haftalık para-banka ve menkul kıymet istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara /10.00/14.30)

2- TÜİK, ikinci çeyreğe ilişkin büyüme rakamlarını açıklayacak

(10.00)

SPOR

1- Fransa, Almanya, Hırvatistan ve Letonya'da düzenlenen 2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda A, B, C ve D gruplarında toplam 12 maç oynanacak.

- B Grubu'nda yer alan Türkiye, beşinci ve son maçında İzlanda ile karşılaşacak.

(Berlin/22.00)

2- A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2015 CEV Avrupa Ligi Finali ilk maçında Macaristan ile deplasmanda mücadele edecek.

(Budapeşte/19.30)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA