Yeni Adli Yıl

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı Yavuz: ''Geciken adaletin adalet olmadığını, adaletin hızlı, tarafsız, adil, şeffaf şekilde yerine getirilmesinin gerektiğinin farkındayız"

KIRKLARELİ - Kırklareli'nde adli yılın başlaması dolayısıyla tören düzenlendi.

Vilayet Meydanı Atatürk Anıtı'ndaki tören, Kırklareli Cumhuriyet Başsavcı İlyas Yavuz, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hakan Türkön ve Baro Başkanı Harun Saygılı'nın anıta çelenk koymasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Yavuz, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde devleti ve milleti için şehit olan asker, polis, kamu çalışanı ve vatandaşların yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu.

Yeni adli yılın hayırlı olması temennisinde bulunan Yavuz, il genelinde 27 cumhuriyet savcısı, 34 hakim ve avukatlar ile yeni adli yıla hazır olduklarını ifade etti.

Hakim ve savcıların kararlarının adil, tarafsız, objektif ve şeffaf olması gerektiğinin bilinci ve farkında olduklarını ifade eden Yavuz, "Geciken adaletin adalet olmadığını, adaletin hızlı, tarafsız, adil, şeffaf şekilde yerine getirilmesinin gerektiğinin farkındayız. Soruşturma aşamasında, jandarmamız, polisimiz, cumhuriyet savcılarımız, kavuşturma aşamasında hakimlerimiz ve avukatlarımız ile yeni yıla hazırız. Yeni adli yılın ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

- "Terör örgütü ve yandaşları biran önce silah bırakmalı"

Kırklareli Barosu Başkanı Harun Saygılı ise terör örgütü ve yandaşlarının biran önce silah bırakması gerektiğini vurguladı.

Saygılı, şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, gazilere acil şifalar dileğinde bulundu.

Türk milletinin şehit haberleri ile yüreklerinin burkulduğunu dile getiren Saygılı, ""Terörün ve kan akıtmanın hiç bir haklı gerekçesi olamaz. Terör örgütü ve yandaşları biran önce silah bırakmalı. İşlenen insanlık suçuna artık dur denilmesi gerekiyor" dedi.
Kaynak: AA