Çorum Belediyesinin Faaliyetleri

Çorum Belediyesi tarafından Bahçelievler Mahallesi'ndeki 11 kilometrelik içme suyu şebekesinin yenilenmesi için çalışma başlatıldı.

Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, Bahabey, Höyük ve Aksaray caddeleri ile Aksaray ve Zafer sokaklardaki içme suyu şebekesinin yenilenmesi çalışmalarını inceledi.

Bölgedeki şebekenin eski olmasından dolayı yaşanan mağduriyetleri gidermek amacıyla 11 kilometrelik boru hattının yenileneceğini ifade eden Zahir, "Ekiplerimiz bölgedeki içme suyu şebekesinin eski ve yetersiz olduğunu tespit etti. Biz de konuyu ele aldık ve gerekli incelemeleri yaptıktan sonra bölgedeki 11 kilometre uzunluğundaki şebekenin değiştirilmesi için çalışmalara başladık. Bölge içme suyu şebekesinde oluşabilecek herhangi bir arıza durumunda bölgenin suyunu komple kesmek yerine, lokal kesintiler yaparak arızaya müdahale etmek için 260 noktaya vana, 7 adet yangın hidrantı, 45 tane şebeke hattı vanası, bölgede kullanılan suyun miktarını ölçecek 1 adet debimetre takacağız" diye konuştu.

Yenileme çalışmasının maliyetinin 850 bin lira olduğunu belirten Zahir, çalışmaları iki aylık bir sürede bitirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Kaynak: AA