Beyoğlu'nda 'Milyonlar Barış İstiyor' Eylemi

Bazı sendika ve sivil toplum kuruluşu üyeleri, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde "Milyonlar Barış İstiyor" eylemi düzenledi.

Ellerinde "Savaşa hayır" yazılı dövizlerle Galatasaray Meydanı'nda toplanan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipler Birliği (TTB) üyeleri, "Savaşa hayır, barış hemen şimdi" sloganları attı.

Grup adına açıklama yapan TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Süleyman Solmaz, İkinci Dünya Savaşı'nın başladığı gün olan 1 Eylül'ün "Dünya Barış Günü" olarak kabul edildiğini belirterek, "1 Eylül 2015 Türkiyesinde Dünya Barış Günü'nde 'Barış günümüz kutlu olsun' diyebiliyor muyuz?" şeklinde konuştu.

Suriye ve Irak'ta savaşın uzun süredir devam ettiğini ve çok sayıda insanın ölümüne, yaralanmasına, evsiz kalmasına neden olduğunu söyleyen Solmaz, Türkiye'de de 7 Haziran seçimlerinin ardından çatışmasızlık ortamının sona erdiğini kaydetti.

Solmaz, "Bizler, bir can daha yitmesin, salgın hastalıklar, sakatlıklar, toplu ölümler olmasın, insanlar evlerini terk etmesin, doğaya kıyılmasın diye bu çılgınlığı durdurmak istiyoruz" dedi.

Gruptakiler, açıklamanın ardından bir süre daha slogan attıktan sonra dağıldı.

Kaynak: AA