ABD'den Saldırılara Kınama

ABD, Mali ve Suudi Arabistan'da meydana gelen terörist saldırıları kınadı.

Beyaz Saray Sözcüsü Ned Price tarafından yapılan yazılı açıklamada, "ABD geçtiğimiz günlerde Mali ve Suudi Arabistan'da meydana gelen terörist saldırıyı şiddetle kınıyor" ifadesine yer verildi.

Ned Price, açıklamasında olaylarda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifa dileklerini iletti.

İçlerinde yabancı uyruklu vatandaşların da bulunduğu patlamada, vatandaşlarını kaybeden ülkelerin yanında olduklarını belirten Price, şunları kaydetti:

"Hayatlarını kaybedenlerin farklı uyruktan ve dinden oluşu, ABD ve müttefiklerinin, insan hayatını ve çeşitliliğini hiçe sayan terörizme karşı vermiş oldukları mücadeleye neden devam etmeleri gerektiğinin alelade sebebidir. Mali ve Suudi Arabistan terörizme karşı mücadele ettikçe, ABD'de bu müttefiklerini desteklemeye devam edecektir."

Mali'nin Sevare kentinde meydana gelen saldırıda 5 asker, 3 otel çalışanı hayatını kaybederken, Suudi Arabistan'ın Ebha kentinde, özel kuvvetler mensuplarının gittiği camiye, öğle namazı esnasında intihar saldırısı düzenlenmiş, 10'u güvenlik görevlisi 15 kişinin yaşamını yitirdiği, 9 kişinin yaralandığı açıklanmıştı.

Kaynak: AA