PKK, Askeri Helikoptere Ateş Açtı

Tunceli’de jandarma karakoluna personel ve malzeme götüren Skorsky tipi bir helikoptere ormanlık alandan roket atar ve uzun namlulu silahlarla ateş açıldı.

Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde Tunceli Merkeze bağlı Gökçek Jandarma Karakolu’na personel ve malzeme götüren Skorsky tipi helikoptere, karakola inişe geçtiği esnada PKK’lı bir grup tarafından ormanlık alandan roket atar ve uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Ateşte helikopter isabet almazken, karakolda bulunan askerler, ateşin geldiği yöne ateşle karşılık verdi. Yaklaşık yarım saat süren çatışmanın ardından PKK’lı grup ormanlık alana kaçarken, Cobra tipi iki helikopter örgüt mensuplarının kaçtığı alanları bombaladı.

TUNCELİ VALİLİĞİ AÇIKLAMA YAPTI

Meydana gelen olayla ilgili olarak Tunceli Valiliği yazılı açıklama yaptı.

Valilik açıklamasında, “Bölücü Terör Örgütü mensupları tarafından 06 Ağustos 2015 günü saat 08.00 sıralarında İlimiz Merkeze bağlı Gökçek Jandarma Karakoluna personel ve malzeme taşıyan helikoptere uzak mesafeden taciz ateşinde bulunulmuş, taciz ateşine karşı güvenlik güçlerince anında karşılık verilmiş olup, olayda herhangi bir zayiat meydana gelmemiştir” denildi.
Kaynak: İHA