Eskişehir'den Kısa Kısa

TepebaşŸı Belediyesi Zabıta MüdürlüğŸü ekipleri berber ve kuaförlere yönelik denetim yaptı.

Beledieden yapılan açıklamada, ilçe merkezinde bulunan berber ve kuaförlere yapılan denetimlerde berber ve kuaförlerin işŸ yeri açma ve çalışŸtırma yönetmeli'ğŸine uygunluğŸu, mesleki işŸ yeri temizliğŸi, tertip ve düzeni, müşŸterilere karşŸı tutum ve davranışŸları kontrol edildi.

Denetimlerde eksik görülen bazı işŸ yerlerine ihtar verildiğŸi belirtildi.

Yetkililerin denetimlerin aralıksız devam edeceğŸini dile getirdiğŸi kaydedildi.

- LJiçekler varillere yerleşŸtirildi

TepebaşŸı Belediyesi Park ve Bahçeler MüdürlüğŸü tarafından Zincirlikuyu şžantiyesi'nde üretilerek yeşŸil alanlara yerleşŸtirilen variller büyük ilgi görüyor.

Belediyeden yapılan açıklamada, Park ve Bahçeler MüdürlüğŸü tarafından hazırlanan yeni park görselleri büyük ilgi görüyor.

Bir aileyi sembolize eden varillerden oluşŸan büyük saksılar parklara renk katarken vatandaşŸlar tarafından beğŸeni ile karşŸılandığŸı bildirildi.

Anne, baba ve iki çocuktan oluşŸan saksılardan 52 adet üretilerek parklara yerleşŸtirildiğŸi ve varillerde bin 300'ün üzerinde çeşŸitli çiçek türleri yer aldığŸı kaydedildi.

- KuşŸadası belediye başŸkanı'ndan BüyükerşŸen'e ziyaret

KuşŸadası Belediye BaşŸkanı ǖzer Kayalı, EskişŸehir BüyükşŸehir Belediyesi'nin hayata geçirdiğŸi projeleri yerinde incelemek üzere EskişŸehir'e geldi.

Belediyeden yapılan açıklamada, ǖzer Kayalı, BüyükşŸehir Belediyesi tesislerini gezip yetkililerden bilgi aldıktan sonra BüyükşŸehir Belediye BaşŸkanı Yılmaz BüyükerşŸen'i ziyaret etti.

GeçirdiğŸi ameliyat sebebiyle BaşŸkan BüyükerşŸen'e geçmişŸ olsun dileklerini ileten Kayalı'nın, BüyükşŸehir Belediyesi'nin çalışŸmalarıyla ilgili BüyükerşŸen'den bilgi aldığŸı bildirildi.

Benzer projeleri KuşŸadası'nda uygulamak istediklerini belirten KuşŸadası Belediye BaşŸkanı, muhalefet belediyelerinin karşŸılaşŸtığŸı sorunlarla ilgili de BaşŸkan BüyükerşŸen ile fikir alışŸverişŸinde bulunduğŸu kaydedildi.

Yılmaz BüyükerşŸen ise belediyecilik konusunda her türlü fikir alışŸverişŸine ve proje desteğŸine hazır olduklarını ifade etti.

- LJöp evi 4 kamyonla temizlediler

Odunpazarı Belediyesi Temizlik İşŸleri MüdürlüğŸü Erenköy mahallesinde bulunan çöp evi temizledi.

Belediyeden yapıan açıklamada, mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine harekete geçen ekipler, çöp birikintilerinden dolayı açılmayan kapı, bahçesinde hurda ve çöp yığŸınlarıyla yaşŸanmaz hale gelen çöp ev ile karşŸılaşŸtı.

Bahçe kapısı önüne yığŸılan çöplerden dolayı ekipler, eve merdiven kullanarak girdidiğŸi belirtilirken evden 4 kamyon çöp çıkartıldığŸı kaydedildi.

Belediye yetkilileri, Odunpazarı ilçesinde bu tür çöp evlere müsaade etmeyeceklerini, çöp evleri temizleyerek yaşŸanabilir hale getireceklerini ifade etti.

- "SokağŸa LJıkın Sinema Geliyooor!" etkinliğŸi başŸlıyor

Odunpazarı Belediyesi tarafından hazırlanarak geleneksel hale gelen ve yaz akşŸamlarının eğŸlencesi olan yazlık sinemaların ilk gösterimi başŸlıyor.

Belediyeden yapılan açıklamada, belediyenin yaz akşŸamlarına özel hazırladığŸı açık hava sinema keyfinde ilk film gösterimleri "Bekçiler Kralı" ve "EşŸkıya" filmleri olacak.

VatandaşŸların, her akşŸam 2 farklı noktasında gösterilecek yerli sinema filmleri ile yaz akşŸamlarında hoşŸça vakit geçireceğŸi kaydedildi.

sloganıyla başŸlatılan projenin ilk gösterimleri, Emek 71 Evler Mahallesi Kapalı Pazaryeri'nde "Bekçiler Kralı", Büyükdere Mahallesi Habev Spor Sahası'nda ise "EşŸkıya" filmleri ile olacak.

Odunpazarı Belediyesi tarafından, vatandaşŸlara film gösterimlerinin yanı sıra gazoz ve mısır ikram edileceğŸi kaydedildi.

Kaynak: AA