DSİ, Boğulmalara Karşı Uyardı

Devlet Su İşleri (DSİ) 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, zemini bilinmeyen ve akış hızı fazla olan sulama kanallarının boğulma vakaları için açık birer tehdit unsuru olduğunu bildirdi.

Özgür, yaptığı yazılı açıklamada, Antalya ve bağlı ilçelerde aşırı sıcaklar nedeniyle vatandaşların serinlemek için baraj ve gölet ile sulama kanallarına girdiklerini ifade etti.

Bu durumun çok tehlikeli ve ölümcül vakalara sebep olduğunu vurgulayan Özgür, boğulma vakalarının önüne geçmek için DSİ olarak baraj, gölet ve sulama kanallarının etrafına uyarı levhaları yerleştirildiğini belirtti.

Ailelerin hafta sonu piknik alanı olarak baraj, gölet ya da sulama kanallarının bulunduğu mekanlardan uzak bölgeleri seçmeleri gerektiğini ifade eden Özgür, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Vatandaşlarımız piknik alanlarında çocuklarına sahip çıkmalıdırlar. Boğulma gibi acı bir durumla karşılaşmamaları için dikkatli olmaları gerekmektedir. Çocuklara gerekli uyarıları yaparak bu hususta onları bilinçlendirmelidir. Aileler boğulma riskine karşı çocuklarına sahip çıkarak baraj, göl ve sulama kanalı ile akarsu kenarlarından uzak durulmasını sağlamalıdırlar. Özellikle zemini bilinmeyen ve akış hızı fazla olan sulama kanalları, boğulma vakaları için açık birer tehdit unsurudur."

Kaynak: AA