DOKAP'tan Murgul'da Arıcılık Eğitimi

Murgul ilçesinde Arıcılığın Geliştirilmesi Projesi kapsamında DOKAP tarafından kurs açıldı.

Murgul İlçesi Kabaca Arıcılar Birliği Kooperatifi Eğitimci Dr. Ali Korkmaz'ın vereceği kursun açılışına Murgul Kaymakamı Hüseyin Çam, DOKAP Başkanı Ekrem Yüce katıldı.

Açılışın ardından Kabaca'da faaliyet gösteren ana arı üretim çiftliğini ziyaret eden Kaymakam Hüseyin Çam ve DOKAP Başkanı Ekrem Yüce, ana arının ve arı sütünün nasıl oluştuğunu görme fırsatı bulduklarını söyledi.

Ana arı üretiminin ilk evresinde olan bir kovandan arı sütü tadan DOKAP Başkanı Yüce, şunları söyledi:

"Murgul, nüfusuna oranla oldukça yoğun bir şekilde arıcılık faaliyeti gerçekleştiren bir ilçemiz. Bugün gördüğümüz kadarı ile yediden yetmişe vatandaşlarımız bu işle yakından ilgili. Vatandaşlarımızın ekonomik olarak kalkınması, yürütülmekte olan arıcılık faaliyetlerinin bir üst basamağa taşınması için Kabaca'da eğitimlerimize başladık. Kaymakamımızın, muhtarımızın, kooperatif başkanımızın öncülüğünde vatandaşlarımızın gayretleri ile Murgul arıcılığının ilerleyen yıllarda farklı noktalara geleceğini ümit ediyoruz. Bu noktada biz de vatandaşlarımıza faydalı olabilecek farklı mecralar açıyoruz. Bunun en bariz örneği günümüzde talebe oranla arzı yetersiz olan arı sütüdür. İnşallah verilen teorik ve pratik bilgilerle vatandaşlarımız daha iyi arıcılık yapacak ve emeğinin karşılığını azami derecede alacaktır."

Kaynak: AA