600 mülteciyi taşıyan tekne battı

Akdeniz'de Libya kıyılarına 22 mil açıkta yeni bir kaçak göçmen dramı yaşandı. Yardım çağrısı yapan tekne kurtarma çalışmaları sırasında alabora oldu. 600 kişinin boğularak ölmesinden endişe ediliyor.

600 mülteciyi taşıyan tekne battı
Libya kıyılarına 22 mil açıkta bugün kaçak göçmenleri taşıyan bir teknenin, kurtarma çalışmaları sırasında alabora olması sonucu yüzlerce kişi öldü. İtalyan sahil güvenlik yetkilileri şu ana kadar 100 kaçak göçmenin kurtarıldığını açıkladı.

Malta merkezli yardım kuruluşu "Migrant Report"tan yapılan açıklamaya göre, bu sabah yardım çağrısı yapan tekneye yardım için İrlanda donanmasına ait gemi bölgeye hareket etti.

Kurtarma çalışmaları sırasında, kaçak göçmenlerin teknenin bir tarafına akın etmeleri üzerine kaza meydana geldi. Teknenin alabora olması nedeniyle 600 kaçak göçmenin yaşamını yitirdiği belirtiliyor.

Geçtiğimiz nisan ayında Akdeniz'te kaçak göçmenleri taşıyan bir teknenin Sicilya Kanalı'nda batması sonucu 700 kişi yaşamını yitirmişti.

İtalyan yetkililer bu yıl içerisinde Akdeniz'de 2000 kaçak göçmenin hayatını kaybettiğini belirtti. Bu yıl ocak ayından bu yana 188 bin kaçak göçmen teknelere binerek Avrupa'ya ulaşmaya çalıştı.