Suriye Sınırındaki Orman Yangınları

Suriye'nin Lazkiye kentine bağlı Bayırbucak Türkmen bölgesindeki muhalifler, rejim güçlerinin yangın çıkması için füzeyle ve havan topuyla saldırılar düzenlediğini bildirdi.

Bayırbucak bölgesindeki yerel medya aktivistlerden İsaam Abdullah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son günlerde muhalifleri bölgeden çıkarmak isteyen rejim birliklerinin bölgeyi havan toplarıyla ateşe verdiğini söyledi.

Abdullah, bu nedenle Bayır tarafındaki Sallı köyü yakınlarında yangınların çıktığını ve kontrol altına alınamadığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Son zamanlarda bölgede sıcak çatışmalar yaşanıyor. Rejim birlikleri de bundan çok sıkılıyor. Bu yüzden Türkmenlerin bulunduğu bölgelere füze ve havanlarla saldırı düzenliyor. Saldırılar sonucu bir çok noktada orman yangını çıktı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangınlar sivil savunma ile itfaiye ekiplerince müdahale ediliyor."

Orman yangınlarının bazen Türkiye tarafına da sıçradığını vurgulayan Abdullah, rejimin tek amacının yangınlarla muhalifleri bölgeden çıkarmak olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA