Öğrenciler, İlk Adımda Dost Eli Projesiyle Karşılanıyor

Elazığ’da üniversiteye kayıt yaptırmaya gelen öğrenciler, Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen “İlk Adımda Dost Eli” projesi çerçevesinde açılan stantla karşılanıyor.

Öğrenciler, İlk Adımda Dost Eli Projesiyle Karşılanıyor
Fırat Üniversitesi’ni kazanıp, kayıtlarını yaptıracak olan 8 bin 100 öğrenci için Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri Büro Amirliği tarafından “İlk Adımda Dost Eli”, Fırat Üniversitesi Öğrenci Konseyi ise “bilgilendirme” standı kurdu. Yeni kayıt yaptırmaya gelen öğrencilerin yoğun olarak bulunduğu 4 noktada kurulan stantlar da üniversite görevlileri genel bilgiler verilerek, broşür dağıtıyor. Emniyet Müdürlüğü standında ise polis öğrenci ilişkilerini güçlendirmek ve terör örgütlerinin propagandalarını etkisiz hale getirmek amacıyla bilgilendirme yapılıyor.

Fırat Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Mehmet Ali Çiçek, amaçlarının kayıt yaptırmaya gelen öğrencilere ve ailelere yardımcı olabilmek olduğunu söyledi.

Mehmet Ali Çiçek, “Üniversitemize yaklaşık 8 bin 100 öğrenci kazandı. Biz bu öğrencilerimize yardımcı olabilmek için stant kurduk. İlk zamanlarda stant kurulmayacaktı. Çünkü kayıtlar artık memleketlerinden e-devlet üzerinden yapılabildiği için stant kurmama kararımız vardı. Ancak aileler ve öğrenciler e-Devlet’ten kaydın ilk defa kullanıyor olması endişesiyle kayıtlarını birebir yaptırma tercihinde bulunuyorlar. Bizde yoğunluğu gözlemlediğimiz için standı kurma kararı aldık. Şu ana kadar e-devlet aracılığıyla kayıt yaptıran öğrenci sayımız yaklaşık olarak 3 bin, 2 bine yakın öğrencimizde birebir kayıt yaptırdı. Yaklaşık 3 bine yakın öğrencimizde kayıt yaptırmamış durumdadır. Biz kayıt süresince burada bu stantta öğrencilerimize ve ailelerine gerekli yardımları yapmak için bulunacağız. Gelen aile ve öğrenciler mutlaka stantlarımızdan bilgi alsınlar” dedi.

“AİLE VE ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ OTOBÜS”

Kayıtlar ve üniversite hakkında gerekli tüm bilgileri aile ve öğrencilerle paylaştıklarını ifade eden Çiçek, “Biz aile ve öğrencilerimizin işlemlerini daha hızlı yapabilmesi için üniversitemizden 2 adet otobüs talep ettik. Sağ olsun rektörümüz yeni gelen öğrencilerimiz ve aileleri için bize ücretsiz otobüs imkanını sağladı. Kayıta gelen öğrenciler ve aileler bu otobüsleri ücretsiz kullana bilerek kazandıkları bölümlere rahatlıkla ulaşabilecekler. Ayrıca öğrencilerimiz emniyet ekiplerince de bilgilendirme standında da gerekli güvenlik bilgilerini alabilecekler. Stantlarımızda aynı zamanda ilk kalem ve defteri üniversite öğrenci konseyi olarak biz yeni öğrencilerimize hediye ediyoruz. Bu imkanı bizlere sağlaya Rektörümüz Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ’a teşekkür eder, yeni gelen öğrencilerimize eğitim hayatlarında başarılar dileriz” diye konuştu.

Kaynak: İHA