AK Parti Bursa İl Başkanı Torun Açıklaması

AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, terörle mücadeleye ilişkin, "Geçmiş dönemlerde de çözüm sürecinin kesintiye uğradığı, durduğu zamanlar oldu ancak hiçbir zaman biz duruşumuzdan taviz vermedik ve vermemeye de devam edeceğiz. Yıllardır ülkemizin çok çektiği terör belasından kurtulması için gerekli her türlü adımı atmaya devam edeceğiz" dedi.

Torun, AK Parti İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, AK Parti mensupları olarak, terör olaylarının bitimi, ülkede refahın ve huzurun sağlanması için taşın altına adeta gövdelerini koyduklarını söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve tüm kademelerden partililerinin, her türlü adımın atılması çabasında olduğunu belirten Torun, şöyle devam etti:

"Ülkemizin refahı, huzurun sağlanması için her türlü fedakarlık gösterildi fakat bu noktada özellikle sırtını PKK'ya yaslayan HDP, bu çabaları her zaman olduğu gibi istismar etti. Milletimizin refahı için yine her türlü fedakarlığı göstermeye devam edeceğiz. Bu konuda ne yapılması gerekirse parti olarak, hükümet olarak yapılması gereken her şeyi yapmaya devam edeceğiz. Geçmiş dönemlerde de çözüm sürecinin kesintiye uğradığı, durduğu zamanlar oldu ancak hiçbir zaman biz duruşumuzdan taviz vermedik ve vermemeye de devam edeceğiz. Yıllardır ülkemizin çok çektiği terör belasından kurtulması için gerekli her türlü adımı atmaya devam edeceğiz. Bizim için bir can her şeye bedeldir ve bunun dışında hiçbir şeyi düşünmeyiz. Hükümetimiz ve devletimiz bu konuda kararlı adımlarına devam ediyor. Hükümetimiz, PKK'nın ve onun siyasi uzantısı olan HDP'nin bu konudaki tahriklerine hiçbir zaman kapılmayıp, terörün sonu gelinceye kadar mücadeleye devam edilmesi tavrındadır. Anadolu coğrafyasında her zaman bu tür olaylar olmuştur ancak ülkemiz çok güçlü bir devlettir. Yeri geldiğinde müdahale edilip bu tür olaylar durdurulmuştur. Bugün yapılan da budur."

Torun, algı operasyonları ile uzun bir süre Türkiye'nin teröre destek veren bir ülke gibi gösterilmeye çalışıldığını vurguladı.

Türkiye'nin her zaman her türlü terör örgütüne, terör faaliyetine karşı bir ülke olduğuna dikkati çeken Torun, "Bizler nasıl PKK'ya karşıysak, DAEŞ'e de karşıyız ve dünyanın hangi köşesinde olursa olsun tüm terör örgütlerine karşıyız. Birileri ikiyüzlü tavırlar gösterebilir ama biz asla böyle olmayacağız" ifadelerini kullandı.

HDP'ye artık bir Türkiye partisi olma yolunda bir an önce adım atması çağrısında bulunan Torun, bölge halkına ve tüm Türkiye'ye yapılacak yatırımları desteklemesi gerekirken, yolları, barajları sorgulayan bir parti genel başkanı ile karşı karşıya olduklarını belirtti.

- Paralel Devlet Yapılanması ile mücadele

Torun, Paralel Devlet Yapılanması ile mücadeleye de değindi.

Bu konudaki çalışmaların da aralıksız sürdürüldüğünü bildiren Torun, şunları kaydetti:

"Dün eski bir başsavcıvekili, attığı tweette, 'Gezi olaylarında PKK olsaydı hükümet şu ana kadar devrilirdi' diyor. İşte paralel yapının gerçek yüzü bu. Onlar için bir hedef varsa hedefe giden her yol meşru. Paralel yapının gerçek yüzünü ortaya koyması adına çok önemli bir açıklamadır bu. Bugün bir terör örgütü ile dahi iş birliği yapmaktan çekinmeyen bir anlayışla karşı karşıyayız. Bunun için defaatle söylüyoruz ki paralelle mücadelemiz, tamamen bitirilinceye kadar devam edecektir. İster silahlı olsun ister silahsız, illegal her yapı temizlenmek zorundadır. Biz de bunun mücadelesini veriyoruz."

- Hükümet kurma süreci

Cemalettin Torun, hükümet kurma süreciyle ilgili değerlendirmelerde de bulundu.

Milletin kararına her zaman saygı duyduklarını ve yaşanan sürecin ardından ortaya çıkacak kararda da genel merkezin her zaman olduğu gibi destekçileri olacaklarını vurgulayan Torun, şöyle konuştu:

"Genel seçimlerin ardından milletimizin iradesi ile 4 partili bir parlamento oluştu. Bizler milletimizin verdiği her karara saygı duyuyoruz. Yeter ki kararı milletimiz versin. Bu konuda Sayın Genel Başkanımız ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, seçimlerden sonra milletvekillerimizle, il başkanlarımızla, Merkez Yürütme Kurulumuzla istişareler yaptı. Şu aşamada heyetler arasında görüşmeler yapılıyor. Dün Cumhuriyet Halk Partisi ile son görüşmeler yapıldı. Bizim temennimiz, hükümetin bir an önce kurulmasının sağlanmasıdır. Bizler AK Parti olarak, bu yolda elimizden gelen her şeyi yapıyoruz ve yapacağız. Türkiye'nin kaybedecek zamanı yok. Şu anda sanki ülkenin başında zayıf bir irade var görüntüsü oluşturulmaya ve bir kaos ortaya çıkarılmaya çalışılıyor ama bunda da yanıldılar çünkü hükümetimiz son ana kadar görevinin başında olacaktır. Koalisyon çabalarının ardından bir sonuç çıkmaz ve karar yine halkımızın iradesine bırakılırsa bizler her zaman olduğu gibi olası bir seçime hazırlıklı olacağız. Çalışmalarımızı bu doğrultuda devam ettiriyoruz. Bizler yarın seçim olacakmış gibi her zaman hazırlıklı olan bir partiyiz. Bizler her zaman halkımızla iç içe olan bir partiyiz. Her fırsatta halkımızla bir araya geliyoruz. Önümüzdeki haftadan itibaren ilçe danışmalarımız başlayacak ve ay sonunda, bir tarih değişikliği olmazsa 29 Ağustos'ta Sağlık Bakanımız Sayın Mehmet Müezzinoğlu'nun katılımıyla il danışma meclisimizi gerçekleştireceğiz."

Kaynak: AA