CHP'de tekne keyfi

Beyaz Haber ekibi gündeme bomba gibi düşecek bir görüntüye ulaştı. CHP'li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve eşi CHP Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi'nin tekne kefyi kameralara yakalandı. İddialara göre o teknede CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu ve Kılıçdaroğlu'nun kızı Zeynep Kılıçdaroğlu da vardı. İddialar CHP'den gelen açıklama ile yalanlandı.

CHP'de tekne keyfi
CHP'de tekne keyfi
CHP'li Ataşehir Belediyesi yolsuzluk haberleriyle sık sık gündeme geliyordu. Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin eşi Gamze Akkuş İlgezdi de CHP'den İstanbul Milletvekili olmuştu. İlgezdi Meclis'te ettiği yemin sırasında sol elini havaya kaldırmış, devrimci selamı vermişti. Ancak sol elini havaya kaldıran İlgezdi'nin aslında bir emlak zengini olduğu ortaya çıkmıştı.

Ataşehir'de 17 dairesi var
İlgezdi'ye ait Ataşehir'de tam 17 daire vardı. Ayrıca İlgezdi Bağdat caddesinde 13 milyon lira değerinde 3 adet lüks daireye sahipti.

Zeynep Kılıçdaroğlu da o rezidanstan daire almıştı
Ataşehir'deki lüks rezidansta Kılıçdaroğlu'nun özel kalem müdürü Tuncay Ceylan'ın ve kızı Zeynep Kılıçdaroğlu'nun da birer dairesi bulunuyordu. Zeynep Kılıçdaroğlu rezidansın 17. katında 87 numarada oturuyordu.

Milletvekilliği karşılığı daire iddiası
İddiaya göre CHP lideri Kılıçdaroğlu, Ataşehir'deki imar ve emlak yolsuzlukları nedeniyle battal İlgezdi'yi yeniden aday göstermek istemiyordu. Ama devreye Kılıçdaroğlu'nun özel kalem müdürü Ömer Tuncay Ceylan ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu girmiş, CHP lideri  ikna edilmiş, İlgezdi yeniden aday olmuştu. Ve tam o sırada, özel kalem müdürü Ceylan da daire sahibi olmuştu. Zeynep Kılıçdaroğlu'nun aldığı daireninse İlgezdi'nin milletvekilliği adaylığını garantiledikten sonra aldığı öne sürülmüştü.

Kendileri hakkında suç duyurusunda bulunmuşlardı
Yaşananların ardından CHP'li vekil Gamze Akkuş İlgezdi ve Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi kendileri hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Beyaz Haber sır perdesini araladı
İlgezdi'nin teknik danışman olarak çalışan Mehmet Ali Düzova'nın da kendisine ait 2.5 milyon lira değerinde lüks yatı olduğu ortaya çıktı. Lüks yat 'Bu nasıl danışmanlık' sorusunu akıllara getirmişti. Maksimus isimli teknede Başkan İlgezdi'nin misafirlerini ağırladığı iddia ediliyordu. İşte Beyaz Haber bu sır perdesini aralayan görüntülere imza attı.

CHP'de tekne keyfi

Selvi ve Zeynep Kılıçdaroğlu teknede iddiası
İçerisinde Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, eşi CHP Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi'nin olduğu bir tekne kameralara yakalandı. İddialara göre o teknede CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu ve Kılıçdaroğlu'nun kızı Zeynep Kılıçdaroğlu da vardı. 

CHP'de tekne keyfi

Burgazada'da tekne keyfi
İddiaya göre İlgezdi çifti, Selvi Kılıçdaroğlu ve kızı Zeynep Kılıçdaroğlu tekneleriyle Burgazada'ya gitmişti. Yanlarında güvenlik ve belediye görevlileri de bulunuyordu. Ayrıca Gamze Akkuş İlgezdi'nin üç yaşındaki kızı da oradaydı. Yaklaşık 6 saat denizde vakit geçiren grup gece yarısı marinaya döndü.

İlgezdiler neye uğradığını şaşırdı
Marina çıkışında araçları kapıda bekliyordu. O anları sadece Beyaz Haber görüntüledi. İlgezdi çifti araçlarına yöneldi, Selvi Kılıçdaroğlu ve Zeynep Kılıçdaroğlu olduğu iddia edilen iki kişi ise marina tarafında kaldı. Ve bir anda kameraları karşılarında gören İlgezdi çifti neye uğradığını şaşırdı. Bu sırada İlgezdi'nin korumaları da görüntü alınmasını engellemeye çalıştı. Gamze Akkuş İlgezdi aracından inerek eşinin kolundan tuttu ve onu araca çekti. O sırada yöneltilen sorular yanıtsız kalırken İlgezdi çifti mariandan ayrıldı. Ancak İlgezdi çiftinin unuttuğu bir şey vardı. O da Selvi Kılıçdaroğlu ve Zeynep Kılıçdaroğlu olduğu iddia edilen kişilerdi. O kişilerden biri kameraları görünce başını kot montuyla kapadı. 

CHP'de tekne keyfi

Korumalar hakaretler yağdırdı
Ardından da İlgezdi'nin korumaları araya girdi ve Beyaz Haber ekibine hakaretler yağdırdı. Devreye daha sonra ise beyaz t-shirtlü bir adam girdi. İddiaya göre o adam Battal İlgezdi'nin eniştesiydi. Daha önce İlgezdi'nin eniştesinin de 6 adet lüks dairesi olduğu tespit edilmişti. Ve aradan yaklaşık 20 dakika geçti. Güvenlik görevlileri Selvi ve Zeynep Kılıçdaroğlu olduğu öne sürülen kişilerin bulunduğu alana gitti. Beyaz Haber ekibi de engeli aşarak arka bölüme geçti. İki kişi bir bota binerek uzaklaştı. 

CHP'de tekne keyfi

CHP LÜKS YAT İDDİASINI YALANLADI

CHP Genel Merkezi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu'nun dün gece lüks bir yatta görüntülendiği haberini yalanladı.

CHP Genel Merkezi'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada,'Sayın Selvi Kılıçdaroğlu dün gece habere konu olan saatlerde Sayın Genel Başkanımızla birlikte Bilkent Odeon'da sahnelenen Nazım Hikmet Oratosyosu'nu izlemiştir. Genel Başkan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi Sayın Selvi Kılıçdaroğlu, Sayın Fazıl Say'ın besteleyip Sayın Genco Erkal'ın seslendirdiği Nazım Hikmet Oratoryosu'nun bitişinde sanatçıları tebrik ederek bir süre kendileri ile görüşmüştür. Yalan ve iftira dolu mesnetsiz habere ilişkin yayın yapan televizyon kanalı ile ilgili yasal işlemler başlatılmıştır' denildi.