Konyalı Şehide Son Görev
Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada ağır yaralanan ve dün tedavi gördüğü Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde (GATA) şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Mustafa Kemal Özata, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Burada helallik alınıp dualar edildikten sonra şehidin naaşı, Musalla Mezarlığı’ndaki namazgaha getirildi.
Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazına Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Konya Valisi Muammer Erol, milletvekilleri, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Muhittin Fatih Sert, İl Jandarma Alay Komutanı Albay İsmet Cansaran, protokol mensupları, şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Namazgahta kılınan cenaze namazının ardından şehidin naaşı omuzlara alınarak Konya Şehitliği’ne götürüldü. Burada yapılan duanın ardından şehidin cenazesi gözyaşları arasında defnedildi.
